ההבדל בין תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית לבין התפתחות הילד
ההבדל בין תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית לבין התפתחות הילד
רומי
2 תגובות
בוקר טוב, ברצוני לדעת בבקשה מהם הם ההבדלים בין תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית לתואר שני בהתפתחות הילד ע"י ההיבטים הבאים: א. תנאי קבלה (אם לצורך העניין יש לי תואר ראשון בחינוך). ב. לאחר הלימודים, במה עוסק כל אחד מהבוגרים?
תודה רבה מראש, רומי.
ש
שני יונגר
התפתחות הילד או פסיכולוגיה התפתחותית
שלום רומי,
ההבדל העיקרי בין שני המסלולים הוא שלימודי התפתחות הילד פונים בעיקר לכיוון החינוך בעוד פסיכולוגיה התפתחותית עוסקת בפן הפסיכולוגי של ההתפתחות ולכן מצריך רקע אקדמי מתחום הפסיכולוגיה. להתפתחות הילד- תנאי הקבלה הם ממוצע 85 בתואר הראשון עם עדיפות לתואר ראשון בחינוך. לפסיכולוגיה התפתחותי- צריך מתאם וממוצע גבוה בתואר הראשון עם עדיפות לפסיכולוגיה. העיסוק של הפסיכולוג הוא עיסוק אבחוני של התפתחות הילד מבחינה קוגניטיבית. בוגרי התפתחות הילד עוסקים בפיתוח תוכניות חינוכיות, הדרכה ייעוץ ופיקוח.
מכיוון שיש לך תואר ראשון בחינוך, אני מניחה שהמסלול שלך דיי ברור. אחרת תידרשי להמון השלמות בפסיכולוגיה וגם אז אין הבטחה שתוכלי להתקבל ללימודים.
בהמשך לשאלתי - פסיכולוגיה התפתחותית
היי שני, ראשית, תודה רבה על תגובתך. האמת היא שאני בתחילת דרכי ואני מעוניינת בפסיכולוגיה התפתחותית, פשוט לא ידעתי כל כך מה ההבדל. ידוע לך באיזה מוסד עושים את ההשלמות? באיזה מסלול? ובעצם איך זה עובד? מדוע אמרת שהסיכויים הם קטנים?