שלום, השנה סיימתי תואר בפסיכולוגיה ורציתי להתייעץ לגבי תואר שני בתחומים דומים (כלומר לא פסיכולוגיה). חשבתי בכיוון של הפרעות בתקשורת, לקויות למידה או חינוך מיוחד אך מחיפוש באינטרנט מתברר לי שרוב המודעות דורשות פסיכולוג חינוכי. רציתי לשאול לאיזה תחומים יש כיום ביקוש? לא הייתי רוצה ללמוד עוד תואר שבסופו של דבר יתברר שאין לי מה לעשות איתו ולזרוק כסף וזמן יקר לפח (כך אני מרגישה מהתואר בפסיכולוגיה).
תודה רבה
ש
שני יונגר
מה לעשות אחרי תואר בפסיכולוגיה?
שלום ליה,
כדי ללמוד לתואר שני בהפרעות בתקשורת חייבים תואר ראשון באותו התחום, כך שהתואר שלך לא מתאים במקרה הזה. לגבי לקויות למידה, התואר מיועד בעיקר לאנשי חינוך, אך גם לבעלי רקע בפסיכולוגיה יש אפשרות להתקבל ללימודים.
בתחומים טיפוליים נכון להיות עדיין יש ביקוש דיי טוב, גם ניתן להיכנס לעבודה במסגרת משרד החינוך באמצעותם. זה לא קל והשחיקה בתחומים הללו היא גבוהה, אך עבודה נכון להיום לפחות יש.
אני ממליצה לך לקחת קצת זמן למחשבות או לפנות למכון מקצועי להכוונה לקריירה ולעשות הפעם החלטות שקולות. אני מסכימה איתך שמי שאינו רוצה להיות פסיכולוג ולמדת לתואר ראשון בפסיכולוגיה בזבז זמן וכסף יקרים מאוד. לכן כדאי שתעשי עם עצמך בדיקה פנימית, מה את רוצה לעשות ואיך את רוצה שהעתיד המקצועי שלך יראה. ממש לשבת ולדמיין את הכל. ואז תנסי למצוא מקצועות שעונים על הקריטריונים שמנית ומשם תראי מה הרקע האקדמי הדרוש.
מקווה שתמצאי את הדרך המתאימה לך. אני כאן לרשותך גם בעתיד להתלבטויות.