אני בטח לא הראשונה שמתלבטת בין עבודה סוציאלית לפסיכולוגיה, והסיבה להתלבטות היא העובדה שעם תואר ראשון בפסיכולוגיה אין יותר מדיי אפשרויות עבודה ובעבודה סוציאלית השכר לא הולם כל כך... לא מזמן קראתי על האפשרות ללמוד תואר ראשון בעבודה סוציאלית ולאחר מכן לעשות הסבה וללמוד תואר שני בפסיכולוגיה. השאלה אם יש היגיון בדבר? ממה שהבנתי , קשה מאוד להתקבל לפסיכולוגיה תואר שני ובגלל העובדה שתואר ראשון לא נותן הרבה, כדאי להתחיל במשהו שלפחות יש בו עבודה ואחר כך לנסות להמשיך בפסיכולוגיה.. האם זה כדאי? או סתם מסובך ולא מועיל?
ש
שני יונגר
הסבה לתואר שני בפסיכולוגיה
שלום ענבל,
למעוניינים בתואר שני בפסיכולוגיה, קיים מסלול הקרוי חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה, הוא מאפשר לבעלי תואר ראשון מכל תחום להיות מועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה.
אז אפשר לומר יש מסלול הסבה, לפסיכולוגיה.
אני חושבת שאת בהחלט חושבת נכון, לעשות תואר ראשון בעבודה סוציאלית יספק לך עבודה עם הרבה פוטנציאל לעבודה גמישה גם בימים וגם בשעות שתתאים לך להמשך הלימודים לתואר השני וכמו כן לחוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה.
צירפתי לך קישור בנוגע לחוג שלאחר תואר שתתרשמי מהדרישות התנאים ומה שהוא מאפשר לך.
אז רק לוודא שהבנתי נכון
אז בעצם לעשות חוג שלאחר תואר זה להשלים קורסים בתחום הלימודי הרצוי ? ואז מה זה אומר? שיש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ופסיכולוגיה? או רק עו״ס ? או .. לא יודעת?? וזה נחשב באוניברסיטאות? זתומרת בטח יש עדיפות למי שלמד פסיכולוגיה בדרך הרגילה לא? ותנאים מסויימים לקבלה לתואר שני? ושאלה נוספת, אני מתארת לעצמי שיש איזה תנאי לקבלה להסבה נכון? זה מושפע גם מהציון שקיבלתי בפסיכומטרי או הבגרויות ?