שלום, אני מתלבטת בין כמה מסלולי לימוד: 1 לימודי עבודה סוציאלית במסלול של אפיק מעבר, יש לעבור מקבץ של 4 קורסים{סטטיסטיקה א ו ב , מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לחשיבה חברתית , צריכים לסיים כל אחד מהקורסים בציון 70 וממוצע 90 ומעלה {דרישות מאוד גבוהות} בנוסף יש עוד מספר קורסים שניתן ללמוד אותם טרם המעבר ומקבלים עליהם פטור.שאלותיי הן: מצד אחד יתרונה של האוניברסיטה הפתוחה היא הגמישות שהיא מאפשרת , מצד שני דרישות אפיק המעבר מאוד גובהים ,חוששת שלא אצליח להוציא ממצוע 90 ומעלה. במידה ואעבור את 4 הקורסים בממוצע הנדרש האם כדאי לעשות קורסים נוספים שעליהם אקבל פטור טרם המעבר על מנת להוריד קצת מהעומס הלימודי לאחר המעבר ? {מבחינת שכר לדעתי הקורסים בפתוחה יותר יקרים} במידה ולא אצליח להוציא את הממוצע הנדרש האם אוכל להמשיך לתואר בפתוחה. 2. תואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה - חוששת שלאחר תואר ראשון אין אפשרויות תעסוקה רבות . מה הן אפשרויות התעסוקה לאחר תואר זה והאם לאחר תואר בפתוחה ניתן להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ביתר האוניברסיטאות? 3. מסלול של מדעי ההתנהגות בהתמחות משאבי אנוש במכללה למנהל. מה הן אפשרויות תעסוקה לאחר תואר זה . לדעתי, בתחום זה ישנה חשיבות מכרעת לניסיון התעסוקתי ולאחר סיום התואר יהיה קשה למצוא משהו בתחום. {התואר עצמו יקר מאוד}. אני אישית מעדיפה את המסלול הראשון הן בגלל לאחר תואר בעבודה סוציאלית ישר נכנסים לשוק העבודה , אמנם השכר הוא לא גבוה . אני מתכוונת לתחום של חברות סיעוד ששם התנאים יותר טובים. החשש שלי במסלול זה הוא הדרישה לציון קרוב ל 90 בקורסי הסטטיסטיקה בלימוד עצמאי {מאוד קשה} זקוקה לעצתך. בתודה מראש
ש
שני יונגר
אפיק מעבר כן או לא?
שלום אנה,
להלן תשובותי בהתאם לשאלותיך: 1. במידה ותצליחי לעמוד ברף הציונים הדרוש לאפיק המעבר, אם יש לך זמן עד לתחילת שנת הלימודים בתואר עצמו כדאי לעשות עוד קורס או שניים שיקלו עליך את השנה הראשונה בלימודים שהיא עמוסה מאוד כידוע. במידה ולא תצליחי קחי בחשבון כי בפתוחה אין תואר בעבודה סוציאלית אלא בסוציולוגיה או פסיכולוגיה. וכן הלימודים בה יותר יקרים לאור המבנה של האוניברסיטה ואופי הלימודים בה. 2. מבחינת התואר השני, התואר הראשון מצויין בדיוק כמו כל תואר אוניברסיטאי אחר. לגבי תעסוק עם תואר ראשון, לא טעית, אין הרבה אפשרויות ולכן חייבם להמשיך לתואר נוסף. 3. האפשרויות דומות מאוד לאלו של בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה- כל התפקידים בתחום הכ"א או משאבי אנוש בעיקר וגם תפקידי בתחום ההדרכה.
מה שאני מציעה לך הוא ללכת ולעשות את אפיק המעבר, מסיבה פשוטה. הקורסים הללו יהיו טובים גם לתארים האחרים בהם את מתעניינת, כלומר ככל הנראה תוכלי לקבל פטור מהם.
אני מניחה שאם תיקחי את הדברים ברצינות הראויה תוכלי להגיע לממוצע הדרוש לתואר עצמו. ממוצע 90 הוא הגיוני כאשר מדובר באפיק מעבר שמדלג על תנאי קבלה נוקשים אחרים. שווה את ההשקעה בכל מקרה.