היי, החלום שלי זה ללמוד פסיכולוגיה! הפסיכומטרי שלי הוא 514 והבגרות - 97.. האנגלית 75 ב - 4 יחידות, ואני ממש ממש רוצה פסיכולוגיה. מה הסיכויים שלי? מה אפשר לעשות? אני לא טובה באנגלית :(... לוותר על החלום?... איפה נוכל ללמוד? ואם תואר ראשון אפשר לעשות משהו?
ד
דניאל
לפנות למוסדות אקדמיים רלוונטיים
שלום כפי שציינת לפי ציונך 97 בבגרות זהו ציון מצוין וגבוה, בקשר לפסיכומטרי זהו ציון יחסית נמוך לביקוש המוסדות, אבל יש את הסכמה שסוכמת בין ציון הבגרות לציון הפסיכומטרי אם את רוצה לברר עלייך להתקשר למוסדות האקדמיים עצמם ולשאול על פי ציונך, הם יעזרו לך להבין איפה את עומדת ומה עוד צריכה לשפר, אבל אם את חושבת שזה כבר לא בא לך אז כמובן שיש תמיד את האוניברסיטה הפתוחה. המלצה שלי תנסי לשפר את ציון הפסיכומטרי זה הפתח לך הרבה דלתות, ולעולם אל תוותרי על החלום זה לא אמור להיות בלקסיקון שלך, שיהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
מה דרוש כדי ללמוד פסיכולוגיה
שלום סיוון,
גם בלי אנגלית טובה כרגע, אין שום סיבה שלא תלמדי פסיכולוגיה. מה שאת חייבת לעשות זה להחליט איפה את רוצה ללמוד, לברר מהם תנאי הקבלה ולהתחיל לפעות בנושא. אם באמצעות שיפור בגרויות ואם להתחיל וללמוד לבחינה הפסיכומטרית ולקחת בחשבון כי סביר להניח (כך עושים הרוב) תצטרכי לעשות שתי בחינות כדי להגיע לציון טוב.
בעניין האנגלית, אם אין לך לקות למידה מאובחנת, כדאי מאוד שתשפרי את האנגלית לקראת הבחינה הפסיכומטרית ולקראת הלימודים בכלל, כי חלק האנגלית יכול לפגוע לך מאוד בציון הבחינה.
לסיכום, אם מאוד חשוב לך ללמוד פסיכולוגיה, זה הזמן להתחיל ולהשקיע בלימודים.
אפשרות נוספת, את יכולה לבחור ללמוד באוניברסיטה הפתוחה או לפחות לעשות באמצעותם אפיק מעבר לפסיכולוגיה. ייתכן ובדרך זו תוכלי לחסוך מאמצים בלימודי אנגלית ופסיכומטרי.
דבר אחרון בהחלט, קחי בחשבון כי אנגלית היא קריטית להמשך ללימודי תואר שני והלאה בפסיכולוגיה, אז קחי זאת כמשימה לשפר את האנגלית במהלך השנים הקרובות כדי שתוכלי להתמודד על כיסא בתואר השני בפסיכולוגיה כמו כולם.