אני מתלבטת בין שני נושאים מאוד שונים בעשייה שלהם - כלכלה או פסיכולוגיה וביולוגיה בדגש מדעי המוח (אולי במטרה להמשיך למסלול 4 שנתי ברפואה). רציתי לדעת עד כמה פרקטי היום ללמוד פסיכולוגיה מבחינת שוק העבודות והמשכורות לאחר התואר. ומה הן האופציות לעבודה לאחר תואר בכלכלה.
תודה.
ש
שני יונגר
כלכלה או פסיכולוגיה ומדעי המוח
שלום סיוון,
ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני ואילך, צמיג היה קשה מאוד להתקבל. שום דבר לא השתנה מהבחינה הזו. לגבי יכולת ההשתכרות, תלוי מאוד באיזו מסגרת תעבדי. אפשר עדיין להרוויח מצוין בתחומי הפסיכולוגיה, באופן יחסי למקצועות אחרים.
לגבי המסלול המשולב לביולוגיה ופסיכולוגיה, כדאי מאוד שתבררי אם הוא מסלול שמתאים לתנאי הקבלה ל-4 שנתי לרפואה. ללימודי הפסיכולוגיה אין יתרון משמעותי בתנאי הקבלה. הביולוגיה חשובה יותר.
לגבי כלכלה, עיקר הבוגרים מתחילים את דרכם בתחום הבנקאות. זהו אחד התחומים היחידים שתמיד מוכן לקבל עובדים ללא ניסיון (כאשר המחיר הוא השכר ההתחלתי שהוא נמוך מאוד). העבודה של הכלכלן היא למעשה עבודה של ניתוח נתונים והערכה של תוצאות וכו'. אם את אוהבת הרבה עבודה מול מחשב ואוהבת ניתוח של דברים, אז ייתכן שתיהני מהתחום. כמות העבודה פה היא גדולה יותר, לאור העבודה בתחום הבנקים.
כלכלה ופסיכולוגיה או מדעי המוח ופסיכולוגיה
את יכולה לשלב פסיכולוגיה וכלכלה. אני עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול ונורא נהניתי מהשילוב, הקורסים מאזנים אחד את השני. מדעי המוח נשמע ממש מעניין, אז זה יכול להיות שילוב טוב גם כן עם פסיכולוגיה. התואר הראשון בפסיכולוגיה נותן הסתכלות לפן העמוק הרגשי, ההתפתחותי והעמוק יותר, לעומת זאת במדעי המוח יש יותר התייחסות לפן הטכני של העניין - יותר באופן ביולוגי - אז זה יכול להיות שילוב טוב.
הכל תלוי למה את מתחברת יותר. בכל מקרה, אם את שוקלת לעשות תואר בפתוחה, והחלטת ללכת על תואר מסוים, ולאחר 2 קורסים החלטת שלא בשבילך, תמיד תוכלי לשנות.
בהצלחה !
ס
סיון
שילוב פסיכולוגיה וכלכלה
ואם אני עושה תואר משולב של פסיכולוגיה וכלכלה זה אומר שאני יכולה להתעסק בכל דבר כאילו עשיתי תואר בכלכלה? סורי על החוסר ידע חח אני פשוט לא מבינה בזה כל כך... ויש לך מושג אולי עד כמה באמת זה קשה לשלב בין שני המקצועות?