שלום. שמי עינבר אני בת 36 אמא לשניים ויש לי תואר ראשון בתאטרון ופסיכולוגיה מאז שסיימתי את התואר ועד היום אני עובדת במקום עבודה מצויין אבל ממש לא בתחום שלי. אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד השנה אבל מחפשת מקום שיהיה גמיש מבחינת ימים ושעות הלימוד. אני עובדת במשרה מלאה ולכן קשה לי להתחייב ללימודים אשר מצריכים נוכחות של יותר מיום בשבוע. אודה מאוד לעזרתך/המלצתך היכן יהיה הכי נכון לי ללמוד. תודה רבה עינבר
מ
מנהל הפורום
מקום מגורייך?
באיזה אזור בארץ נוח לך ללמוד?
ע
עינבר
לימודי פסיכודרמה
אני גרה בחיפה אבל עד אזור תל אביב עדיין רלוונטי. תודה
מ
מנהל הפורום
שעות לימוד בפסיכודרמה לתואר שני
בעיקרון, שתי התכניות שאני יודעת עליהם הן באוניברסיטת חיפה ובמכללה לחברה ואמנויות בנתניה. בשתיהן דרוש יותר מיום אחד להקדיש למסלול ההכשרה, כיוון שיש את העניין של העבודה המעשית, שגם בה מתנסים במהלך שנות התואר השני.
במכללה לחברה ואמנויות בנתניה תידרשי ליום לימודים אחד מלא ובנוסף לחצי יום מעשי, אך בשנה השנייה תצטרכי להשקיע יומיים מעשיים בנוסף ליום עיוני אחד במכללה.
באוניברסיטת חיפה תידרשי ליומיים לימודים עיוניים ויום מעשי אחד. בשני המקרים, בהתאם להוראות ממשלה, ייתכן שתידרשי לשנה שלישית אינטנסיבית של אפילו שלושה ימים מעשיים, להשלמת מכסת השעות לקבלת רישיון רשמי לעסוק בטיפול.
אני מציעה שתבדקי אפשרויות נוספות של לימודי תעודה בפסיכודרמה, בהם תוכלי בינתיים לצבור נקודות זכות אקדמיות וניסיון מעשי, ותוך כדי להמשיך בעבודתך. כמובן, שבשלב כלשהו את תצטרכי לבצע את שנת הסטאז' האינטנסיבית על מנת לקבל את הרישיון הממשלתי. את מוזמנת להשאיר פנייה לנציגי השירות שלנו, שיוכלו לתת לך עצות נוספות.
שיהיה בהצלחה ושנה טובה ומתוקה, אורי.
ע
עינבר שמילוביץ
לימודי פסיכודרמה
תודה רבה על המידע. שנה טובה ומתוקה!