שלום, אני מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון בפתוחה.ברצוני לדעת, אם המסלול בפתוחה תואר ראשון ושני יביא אותי להיות מטפלת קלינית בסופו של דבר. האם יש העדפה לאוניברסיטאות הרגילות?
מ
מנהל הפורום
תשובה לשאלתך
שלום,
לשאלתך אין שום מניעה מבוגרי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה להתקבל לתואר שני באוניברסיטאות אחרות בארץ, לכן זה בהחלט אפשרי.
אבל, הסיכויים של בוגר האונ' הפתוחה להתקבל נמוכים יותר מהסיבה שהחומר הנלמד הוא בשפה האנגלית ולכן יתקשו יותר במעבר בחינות הקבלה לתואר שני שבהן יש קטע קריאה באנגלית. בנוסף לכך אין לסטודנטים באונ' הפתוחה ניסיון במעבדות מחקר כך שלא יוכלו להציג שום ניסיון מחקרי בראיון הקבלה האישי מה שמונע מהמועמד יתרון אפשרי.
מצורף קישור למידע על תואר שני באוניברסיטה הפתוחה, אולי זה יעזור.
פסיכולוגיה- הדרך למטפל קליני בפתוחה
תודה רבה על המענה. בהמשך לכך- במידה ואלמד תואר ראשון ושני בפתוחה, מה מצפה בהמשך כדי להיות מטפל קליני והאם הסיכויים נמוכים היות ומגיעים מהפתוחה? תודה
ס
סתיו
זה לא נכון!!!
הי, עוברת על הדברים בנושא הפתוחה בפורום- ובתור תלמידה שעומדת לפני סיום תואר ראשון באו"פ חייבת לתקן- 1. אין בפתוחה תואר שני בפסיכולוגיה. 2. לימודי הפסיכולוגיה בקורסים מתקדמים הינם באנגלית!!! ובהמשך ישיר- לא משנה היכן לומדים, יש תמיד כאלה שיהיו ברמת אנגלית נמוכה וכאלה גבוהים. על התלמיד להיות בעל מודעות לרמתו ולשפרה באופן תמידי, לא רק אנגלית בכל תחומי החיים... 3. בפתוחה מוכרחים לעשות עבודת מחקר סמינריונית אמפירית- אחת חובה! כתנאי לקבלת התואר, אפשר גם שתיים אמפיריות... השנה התחילו בסדנאות לעבודה סמינריונית אמפירית בהנחיה ובעבודה זוגית, מכיוון שהרבה נושרים הם אלה שלא סיימו עבודה סמינריונית. + יש קורס התנסות מעשית בעבודה פסיכולוגית מטעם האוניברסיטה.
הייתי חייבת לתקן... יש לי כמה מכרים מהלימודים שהתחילו לפני וסיימו, והתקבלו לתואר שני בקלינית... מדובר על אנשים חכמים ורגישים...היו להם ציונים גבוהים והם התקבלו! :-)