שלום, אני סטודנטית באוניברסיטה פתוחה לתואר ראשון בפסיכולוגיה במסלול חד חוגי. לאחר סיום התואר רציתי להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה. אני מתעניינת בלימודי אבחון פסיכודידקטי ורציתי לדעת איזה כיוון בתואר שני עלי לבחור - פסיכולוגיה חינוכית או שאם אתקבל לפסיכולוגיה קלינית או קלינית של הילד אז יותר טוב? ושאלה נוספת - מה המטרה המדויקת של האבחון הפסיכודידקטי ולשם מה הוא מתבצע ולאיזה קהל זה מיועד? האם האבחון הוא מקיף וקשור לא רק לקשיי למידה כמו שמאבחן דידקטי יודע לאבחן אלא מאבחן פסיכודידקטי מבצע אבחונים בכל הגילאים ובתחומי חיים שונים שלאו דווקא קשורים לחינוך פורמלי הן מבחינה קוגניטיבית והן מהבחינה רגשית והתנהגותית? האם אני מבינה נכון? ושאלה אחרונה - בתואר שלי ישנה אפשרות ללמוד לתעודת הוראה בפסיכולוגיה, האם הדבר תורם ללימודי המשך בתחום אבחון פסיכודידקטי או שמבחינתי זה לא משנה כל כך אם זה הכיוון שבחרתי ואפשר גם לוותר על תעודת הוראה במידה ואינני מתכוונת להיות מורה בפסיכולוגיה? אשמח גם לקבל רשימת מוסדות בהם ניתן להגיש מועמדות לתואר רלוונטי לאחר סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה כמובן.
ש
שני יונגר
לימודי אבחון פסיכודידקטי
שלום זוהר,
שלושת התחומים לתואר שני טובים לצורך לימודי אבחון פסיכודידקטי. אבחון פסיכודידקטי נדרש כאשר מאובחנים ליקויי למידה ויש צורך בהתאמות כגון, הארכת זמן במבחנים, מחשבון וכו'. לכן, הוא מיועד לכל קהלי היעד אשר מאובחנים לצורך לימודים.
האבחון הפסיכודידיקטי מסתמך על תוצאות האבחון הדידקטי. לכן זה יכול לבלבל. פה יש גם עניין רגשי ונפשי שנבחן על-ידי המאבחן. ההסתכלות היא על כלל תחומי החיים כמובן.
לגבי תעודת ההוראה, אם את לא מתכוונת לעסוק בהוראה, אל תלמדי לתעודת הוראה, השקיעי בלימודים כדי שתוכלי להתקבל לתואר שני.
תואר שני בפסיכולוגיה קיים במקומות הבאים: בכל האוניברסיטאות, האקדמית תל אביב יפו, מכללת פרס, רופין.