אני מעוניינת להמשיך אחרי התואר הראשון ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה (כאן או בחו"ל אבל כנראה בחו"ל, אם זה רלוונטי לשאלה במידה ויש תנאי קבלה שונים). ראיתי שרשמת שבשביל התואר השני עדיף חד חוגי, אבל אין אפשרות ללמוד באוניברסיטה פסיכולוגיה כחד חוגי. רציתי לדעת מה עדיף לי לקחת בהתאם למטרה שלי, פסיכולוגיה וניהול או פסיכולוגיה וכלכלה, או בכלל מדעי ההתנהגות? תודה!
ש
שני יונגר
תואר שני בפסיכולוגיה בחו"ל
שלום דבורה,
לגבי לימודים המוכרים בחו"ל התשובה משתנה בין מוסדות הלימוד. ראשית, הקבלה ללימודים בחו"ל היא כמעט ורק אפשרית לגבי בוגרי אוניברסיטאות בארץ ושנית לכל אוניברסיטה יש אוניברסיטאות שונות בחו"ל המקבלות את הבוגרים שלה.
לגבי עניין זה, אני מאוד ממליצה שתעלי שאלה ספציפית בפורום לימודים בחו"ל. בצורה של: "אני מתחילה ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטת......... ומעוניינת ללמוד במדינה......... איך אוכל לדעת לאלו אוניברסיטאות אוכל להתקבל?"
לגבי השילוב בתואר הראשון עם לימודי פסיכולוגיה מה עדיף. לדעתי הנושא שמתקשר בצורה הטובה ביותר לפסיכולוגיה הוא ניהול. יש המון תחומים המועשרים באמצעות הפסיכולוגיה בניהול ולהפך. אך כמובן שעניין זה הוא לשיקולך. העיקר שתצליחי בלימודים.