אני לקראת סיום תואר שלישי בתחום הביולוגיה, בת 33. אני כבר הרבה זמן מתלבטת אם לעבור לתחום הפסיכולוגיה (עוד מלפני בחירת התואר הראשון), וככל שהזמן עובר אני מרגישה שזה כנראה הדבר הנכון והמדויק יותר עבורי. רציתי לדעת מהן האפשרויות שלי לעשות הסבה לתחום הזה, אני לא בהכרח חושבת על פסיכולוגיה קלינית, אולי פסיכולוגיה חינוכית או פסיכותרפיה. כלומר, אני מעוניינת לדעת (1) האם ניתן לעשות הסבה לתחום הפסיכולוגיה שלא מצריכה לימודי תואר ראשון של שלוש שנים, אם כן איך ואיפה? (2) מה האופציות שלי לגבי לימודי המשך (תחומים שונים של טיפול שאינם בהכרח פסיכולוגיה קלינית)?
תודה.
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה לבעלת תואר שלישי
שלום הדס,
הדרך המהירה ביותר עבורך לעשות הסבה לתחום הפסיכולוגיה היא ללמוד לחוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה שיאפשר לך להמשיך (במידה ותצליחי להתקבל) לתואר שני בפסיכולוגיה בהמשך. אני מנחה שהנתונים שלך בתארים הקודמים יאפשרו לך קבלה לחוג שלאחר תואר.
גם לפסיכולוגיה חינוכי או פסיכותרפיה עליך להיות בעלת תואר בפסיכולוגיה או לפחות חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה.
חוג שלאחר תואר קיים באוניברסיטאות תל אביב והפתוחה. תוכלי לקראו עוד על הלימודים הללו בקישור המצורף.
לגבי אופציות נוספות טיפוליות, כולן מצריכות תארים מוקדמים רלוונטיים כמו פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית. האפשרויות הן רבות ותלויות מאוד גם בנטייה שלך: טיפול בהבעה ויצירה, טיפול באומנות, טיפול בתנועה, פסיכותרפיה, דרמה תרפיה פסיכודרמה וכלל סוגי הפסיכולוגיה למיניהם.