שלום רב, אני רוצה להתחיל לימודי פסיכולוגיה באחת המכללות, לא למדתי בתיכון, אני למדתי בישיבה ואני דתי לשעבר שבוגר 8 שנים לימודי בבי"ס יסודי ו-7 שנים בישיבה. עשיתי מכינה אקדמית באחת האוניברסיטאות, והשתתפתי רק בשיעורי מתמטיקה, האוניברסיטה יכולה להוציא לי מסמך שיש לי 4 יחידות במתמטיקה, אני כיום כרגע במכינה נוספת להשלים את הבגרות באנגלית ובלשון (כתיבה אקדמית), עם האנגלית והלשון סיימתי סמסטר אחד עם ציונים גבוהים, עוד כ-5 חודשים אסיים את המכינה ויהיה לי תעודה מלאה של מכינה אקדמית עם האנגלית ולשון, בינתיים יש לי 4 יחידות מלאות במתמטיקה. האם אוכל עם נתונים אלו כבר להתקבל ללימודי פסיכולוגיה באחת המכללות? האנגלית שלי נכון להיום מעולה, הלימודים קלים לי, במבחן אמיר"ם אני מאמין שאוציא ציון מצוין. אז אולי אם אעשה מבחן באנגלית המוכיח את רמתי, ובנוסף אביא את הטופס מהאוניברסיטה שיש לי 4 יחידות במתמטיקה, כל אלו יספיקו להתחיל לימודי פסיכולוגיה?
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום ירון,
מכיוון שההרשמה ללימודים לשנה הקרובה כבר הסתיימה, במיוחד למסלול לפסיכולוגיה שהוא מהמבוקשים ביותר, אין לך לאן לרוץ.
כדי להתקבל ללימודים יהיה עליך לעשות גם פסיכומטרי ולהוציא גם בו ציון גבוה, ואני מניחה שתעשה זאת בקלות, כי כישורי הלמידה של מי שלמד 7 שנים בישיבה הן יוצאות מן הכלל. עם מתמטיקה בלבד לא תוכל להתקבל או להגיש מועמדות ללימודים, כי חייבם ציון משוקלל של המכינה כולה לשם הגשת מועמדות ללימודים אקדמיים.
בבחינה הפסיכומטרית יש גם פרק באנגלית, שם כדאי מאוד לקבל ציון גבוה, המשפיע על הסיווג לרמת האנגלית בתואר עצמו (מעל ציון 134 בפרק האנגלית בפסיכומטרי).
האפשרות היחידה שתתחיל ללמוד השנה על תנאי לסיום המכינה, הוא באוניברסיטה הפתוחה, שם יש מקום לכמות גדולה מאוד של סטודנטים. אך אינני בטוחה שתוכל להתחיל בסמסטר סתיו, אולי תוכל להתחיל ללמוד רק בסמסטר אביב (בחודש מרץ).
ברורה מאוד. לגבי האוניב' הפתוחה-
אני החלטתי שמסגרת לימודים זו לא מתאימה לי. אני אוהב שיעורים ופחות לימודים עצמיים כי זה משעמם אותי. יכול להיות בדיעבד שאני טועה, אבל כך החלטתי.