שלום, הנני מעוניין להתחיל ללמוד פסיכולוגיה במכללת אחווה, זאת משום שאנני יכול להתקבל לאונ' בן גוריון מכיוון שהדרישות הן גבוהות. השאלה שלי היא אם אני מצליח להוציא ממוצע תואר ראשון מספיק גבוה (85+) אז יש לי אותו סיכוי להתקבל לתואר השני ? או שהסיכויים שלי נחותים הרבה יותר מסטודנטים שלמדו תואר ראשון באונ'... לפי מה שהבנתי צריך כמה שיותר להתנדב בשביל לשפר את סיכויי, אז אם זה המצב, יכול להיות שעצם העובדה שיהיה לי תואר במכללה, אז סיכויי להתקבל, גם עם ממוצע הנדרש ישאף ל - 0 ? בנוסף לכך, שאלה יותר פרטנית, ישנו מסלול באחווה אשר מציע לימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות, רק שהתואר אז מבוקר ע"י אוניברסיטת בן גוריון, במקרה הזה עדיף לי לעשות את המסלול הזה? למרות שלפי מה שקראתי פה במודעות יש העדפה לסטודנטים של פסיכולוגיה מאשר למדעי ההתנהגות בשביל לעשות תואר שני בפסיכולוגיה... אבל עצם העובדה שזה מבוקר על ידי אונ' בן גוריון, אז יכול להיות כי הסיכוי הקבלה לתואר השני יהיו יותר מציאותיים? תודה רבה לכם מראש!
ש
שני יונגר
תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה
שלום עומר,
כדי להצליח להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה כדאי מאוד שהממוצע בתואר יהיה 90+ ולא 85+ כך באמת תגדיל את סיכוייך להתקבל לתואר שני. בנוסף, עשה כל שתוכל כדי להתנדב כמה שיותר בקהילה בפרויקטים בעלי זיקה לתחום (פר"ח למשל) התנדבות בקהילה היא חלק חשוב מאוד בתנאי הקבלה לתואר שני.
כדי ללמוד פסיכולוגיה לתואר שני כדאי ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה יותר מכל מסלול אחר.