שלום, שמי בילי, אני בת 40, בעלת תואר ראשון במנהל עסקים (בוגרת המכללה למנהל שנת 1998) כמו כן עברתי מסלול של הסבת אקדמאים ולמדתי במכללת אחווה - חינוך לגיל הרך. בנוסף אני בוגרת מכון אדלר במסלול של הנחיית קבוצות הורים. עבדתי במשרד החינוך ואחר כך ניהלתי גן ילדים פרטי מעל 10 שנים. כעת חשבתי לשנות או לחדד את הכיוון וללמוד פסיכולוגיה כתואר שני. האם אני צריכה לעבור את כל המסלול ולהתחיל ללמוד גם את התואר הראשון בפסיכולוגיה? האם זה אפשרי עם הרקע שלי להתקבל לתואר שני באחד המוסדות המוכרים שיאפשר לי כמובן לעבוד בתחום? האם לגיל יש השפעה כלשהי על תנאי הקבלה וכו'?
ש
שני יונגר
אולי כדאי שתשקלי מסלול טיפולי אחר?
שלום בילי,
עם הרקע שלך לא תוכלי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה. הדרך לשם היא רק בדרך המקובלת. וגם בדרך המקובלת אין הבטחות, כך שאני חוששת לעודד אותך לבחור בה.
אולי כדאי שתשקלי ללמוד לאחד מתחומי הטיפול, כמו טיפול בהבעה ויצירה, טיפול בתנועה, טיפול באומנות, דרמה בתרפיה וכו'. או שתשקלי ללמוד אבחון דידקטי או ייעוץ חינוכי. אני יודעת שלא הצעת את התחומים הללו, אך לשם את מוכשר הרבה יותר עם הרקע שלך ולא תצטרכי להתחיל הכל מההתחלה.
זה לא עניין הגיל, כמו שייתכן ותשקיעי ולא תצליחי להתקבל לתואר השני. ואז ההשקעה בתואר ראשון נוסף תרד לטמיון.
מעבר אוניברסיטה
רציתי לשאול אני לומדת באריאל מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש סיימתי שנה שנייה ואני לא מצליחה לעבור סטטיסטיקה ב'. לאן אוכל לעבור על מנת שלא יתבטלו לי כל הקורסים שכבר עשיתי. איו לי בעייה גם למכללות. אשמח לתשובה.