שלום שני, אני עורכת דין בת 35 והחלטתי לעשות הסבה לתחום הטיפולי. החלטתי שאעשה זאת בדרך המלך וארשם ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה. לפיכך יש לי שתי שאלות: 1) האם אני זכאית לפטורים בגין התואר הראשון? (אני יודעת שבפתוחה ובמכללה למנהל כן). אני מתבלבטת גם לגבי המרכז ללימודים אקדמאיים. 2)האם לזהות המכללה יש השפעה על הקבלה לתואר שני? 3)ראיתי מספר פעמים שהפנית מתעניינים ללימודי תואר שני בפסיכותרפיה....לא מצאתי לימודי פסיכותרפיה תואר שני...אך ורק לימודי תעודה לבעלי תואר שני (פסיכולוגים, עו"ס, מרפאים באומנות) - אודה לך אם תוכלי לחדש לי.
תודה רבה מראש נעמה
ש
שני יונגר
לימודים טיפוליים לתואר שני
שלום נעמה,
1. שלום נעמה, סביר להניח שתהיי זכאית לפטורים מסוימים. אך אם סיימת את התואר הראשון שלך במשפטים בממוצע גבוה, מדוע שלא תבחרי ללמוד לחוג שלאחר תואר. זה הרבה יותר קצר וממוקד מטרה- תואר שני בפסיכולוגיה או כל תואר טיפולי אחר. השוואה בין מוסדות לימוד או המלצה על מוסד לימודים ספציפי אינני יכולה למסור כמנהלת פורום. 2. למכללה בה לומדים, יש השפעה גדולה על לימודי התואר השני, במיוחד בפסיכולוגיה. 3. התואר השני בתחום קיים רק באוניברסיטאות. לרוב מקובל לקבל למסלול בוגרי תואר שני, או בעלי ניסיון טיפולי של 3 שנים לפחות. לרוב קל יותר ללמוד לעוד תואר מאשר למצוא עבודה טיפולית ללא תעודת מטפל.
החיסרון בתואר ראשון בפסיכולוגיה הוא שהוא מאוד כללי ולא נוגע לשטח, לרוב המלצתי, כי שוודאי ראית, לעובדים סוציאליים לשקול את הלימודים בתחום. עובד סוציאלי עם הניסיון המתאים יכול להתקבל עם תואר ראשון בלבד. בקלות רבה יותר מבוגרי פסיכולוגיה לתואר ראשון שבקיאים בתיאוריות ולא בשטח.
לכן, אני אסכם, המלצתי אליך היא לברר לגבי חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה, לאחר מכן תוכלי להגיש מועמדות ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה או כל תחום טיפולי אחר המשיק לפסיכולוגיה. אפשרות נוספת, לבחור דווקא במסלול ההסבה לעבודה סוציאלית או יותר מכך, לנסות ולהתקבל למסלול ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית. עם הרבה קורסים קליניים, תתקבלי בקלות לפסיכותרפיה ותקבלי פטורים רלוונטיים.
שאלה נוספת בבקשה
שני, תודה רבה על תשובתך. ובכל זאת יש לי עוד שאלה: האם לבוגרי "השלמה" לתואר פסיכולוגיה או"חוג שלאחר תואר" הסיכויים שווים להתקבל ללימודי תואר שני או שמא בוגרי תואר פסיכולוגיה חד חוגי הם בעלי סיכוי גבוה יותר? בנוסף: האם ידועים לך תנאי הקבלה ללימוגי ההשלמה לפסיכולוגיה? אגב- ביררתי כבר לגבי עבודה סוציאלית אולם מדובר בלימודים אינטנסיביים שלצערי לא אוכל לממש