תואר במדעי ההתנהגות - אפשר להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה?
תואר במדעי ההתנהגות - אפשר להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה?
מדי טינטש
2 תגובות
היי, אני מתלבטת בין לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה במכללה למנהל או באקדמית ת"א יפו. במכללה למנהל אצא עם תואר ראשון בפסיכולוגיה ובאקדמית עם תואר במדעי ההתנהגות. בתנאי הקבלה לתואר שני רוב המוסדות מציינים תואר ראשון בפסיכולוגיה. האם זה משנה? או שהקורסים עצמם הם שמשנים?
ד
דורון
את צודקת
אני מסיים עכשיו תואר במכללה למנהל , לצערי הרב בדיוק שאני מסיים הם הביאו את רפי קרסו לנהל את כל החוג, הוא יהיה הדיקאן לדעתי. זה משהו שיאמר לזכותם שהם עבדו עליו יפה כדי לקדם את הנושא הזה... אני הולך לתואר שני והתואר שאני אסיים בפסיכולוגיה כעת עזר לי מאד לעומת חבר שסיים מד"ה בבר אילן לדעתי...
ש
שני יונגר
לימודי תואר בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות
שלום מדי,
בהתמודדות על מקומות במסלול הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה יש עדיפות לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה. עם זאת, אין זה אומר שלא נתן להתקבל ללימודים גם מתואר ראשון במדעי ההתנהגות. מכיוון שרמת הלימודים גבוהה והדרישות ותנאי הקבלה הם קשים במיוחד, מי שמשקיע באמת ומצליח לעבור בהצלחה את מבחן המתאם ומבחני הקבלה הנוספים מתקבל ללימודים גם ללא קשר לתואר הראשון שלמד. זאת כי גם בוגרי מדעי ההתנהגות הם חלק מהמועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה.
מה שמשנה מלבד הצורך בממוצע גבוה במיוחד בתואר ראשון הוא להתנדב כמה שיותר לאורך הלימודים ולקבל המלצה ממרצה בעל חשיבות (לפחות אחד) לאורך התואר על כך שלדעתו את מתאימה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.