היי.. אני רוצה ללמוד BA פסיכולוגיה .. ורמת האנגלית שלי לא כ"כ טובה.. ואני מאוד מאוד רוצה אני הכי מתחברת לזה והרבה אומרים לי שזה קשה לא כדאי וכו'.. אני מודעת לכך שזה לא פשוט ואני כן מוכנה לקחת את האתגר. אבל השאלה אם בתואר הראשון יש ספרים רק באנגלית ? או שגם מוציאים ספרים בעברית.. ואם הם רק באנלית אז מה אני יכולה לעשות תאכלס... מתסכל קצת
ש
שני יונגר
לימודי אנגלית לקראת התואר הראשון
שלום רות,
ראשית, כדאי שתדעי כי סטודנטים רבים בעלי אנגלית חלשה מאוד מסיימים תארים ראשונים בכל שנה. לגבי תארים מתקדמים שם, כבר האנגלית היא חובה.
לגבי התואר הראשון, אני מציעה שתשפרי את האנגלית עד למועד תחילת הלימודים. אם תתחילי ללמוד השנה, אז יש לך לפחות 5 חודשים להשקיע בכך, כי לא נדרשים לאנגלית מהיום הראשון ללימודים בדרך כלל. 5 חודשים הם זמן משמעותי לשיפור שפה. ואם הלימודים הם בשנה הבאה, אז יש לך הרבה זמן להשקיע בהכנה ללימודים מבחינת השפה. היתרונות לכך רבים מאוד, כי זה גם יחסוך לך את הקורסים האקדמיים בתחום אם תשפרי את הציון בפסיכומטרי וגם תגדילי את הסיכויים שלך לקבלה ללימודים עם ציון פסיכומטרי גבוה יותר.
אם תבחרי שלא לשפר את השפה תוכלי לעשות מה שעושים סטודנטים רבים אחרים, לקנות תרגומים של מאמרים ממתרגמים מקצועיים, אך זה עולה לא מעט כסף. עדיף לדעתי להשקיע בקורס אנגלית ופשוט לשפר את אחד הכלים החשובים ביותר לסטודנט ולבוגר האקדמיה.