אני מתלבט בין תואר כפול של משפטים-פסיכולוגיה לבין תואר חד-חוגי בפסיכולוגיה עם חטיבה מורחבת במרכז הבינתחומי. אין לי עניין לעסוק בעריכת דין ועיקר העניין שלי הוא בפסיכולוגיה, אך לא בפן הטיפולי-קליני ויותר בפן הארגוני/עסקי/ייעוץ ארגוני - ובהחלט איני פוסל את תחום הפסיכולוגיה ארגונית/ייעוץ הארגוני כתואר שני. עם זאת, אני מכיר בחשיבות הכלים שתואר במשפטים יכול לספק לי ובדלתות הנוספות שתואר כזה עשוי לפתוח בפניי.
האם לתואר במשפטים יכולת לתרום או לחילופין לפגוע בסיכויים לקבלה לתואר שני? האם לדעתך ה"ערך המוסף" שבתואר במשפטים שווה את ההשקעה בו, גם ללא הרצון לעסוק במקצוע? עד כמה קשה ואינטנסיבי יותר המסלול הכפול, ועד כמה עשוי עומס זה לפגוע בסיכויים להוציא ציונים טובים ולהצטיין בתואר בפסיכולוגיה (ובמשפטים)? האם היית ממליצה ללכת בכיוון של תואר כפול בשביל הערך המוסף? או שמא לדעתך כדאי להתמקד בתואר מלא בפסיכולוגיה?
תודה!
ש
שני יונגר
לימודי משפטים ופסיכולוגיה במסלול דו חוגי
שלום אבי,
כל תחום הנוסף על פסיכולוגיה הוא טוב לתחום הייעוץ הארגוני. הסיבות לכך נובעות מהעובדה, שעל מנת להיות יועץ עליך להיות בקיא בתחומים נרחבים. במיוחד הדבר נכון כאשר אתה נכנס לתוך ארגון ועליך להבין כיצד הוא פועל.
לרוב מקובל לשלב בין פסיכולוגיה למנהל עסקים, כי עוקר העיסוק של יועצים ארגוניים הוא בתחום הפיתוח העסקי ושם יש צורך בהבנה של ארגונים עסקיים, וכדאי מאוד להיות בעל ניסיון עסקי ניהולי.
שילוב עם משפטים נשמע מעניין, ודווקא יכול לתת לך יתרון קל על אחרים, כי ההבנה שלך את התחום המשפטי תהיה רחבה מאוד. מה שיכול להתקבל כיתרון בעיני מנהלים הזקוקים לידע, כיצד להתנהל מול עובדים בסיטואציות הדורשות ייעוץ משפטי.
לגבי מסלול כפול, הוא הרבה יותר קשה והרבה יותר עמוס, חובה לקחת את העניין הזה בחשבון. הוא גם עוסק בעיקר ולא תמצא במסלול הזה הרבה קורסי בחירה והרחבות למיניהן, כי אין מקום להכניס אותן וללמוד שני תארים ב 140 נק"ז (לידיעה תואר ראשון חד חוגי מצריך 120 נק"ז לזכאות).
לדעתי, מכיוון שאינך רוצה להיות פסיכולוג ולעסוק בטיפול, כדאי לבחור במסלול הדו חוגי, הוא יתן לך ערך מוסף גדול מאוד.
בברכה, שני
א
אבי
לימודי משפטים ופסיכולוגיה במסלול כפול
שני שלום ותודה על התשובה,
מסלולי הלימוד ביניהם אני מתלבט הם תואר חד חוגי בפסיכולוגיה (3שנים, 100 נ"ז פסיכולוגיה עם עוד 20 נ"ז בחטיבה במנהל עסקים) אל מול תואר כפול במשפטים פסיכולוגיה (4 שנים, ביחס של בערך 85 נ"ז פסיכולוגיה ו-115 נ"ז משפטים), אני מודע להשקעה הגדולה שתואר כזה ידרוש ממני אך תואר דו-חוגי לצערי אינו עומד על הפרק במוסד בו אני מתכנן ללמוד ואני מאמין כי אוכל לעמוד בו.
אני יודע כמעט בודאות שפניי מועדות לכיוון תואר שני בתחום מנהל עסקים/פסיכולוגיה ארגונית. אני אמנם סבור שתואר במשפטים יעשיר את ידיעותיי ויקנה לי כלים חיוניים להמשך, אך עיקר ההתלבטות שלי נובעת מהעובדה שתואר זה כרוך בהשקעה רבה מאוד ומשמעותו שנה נוספת של לימודים, אובדן קורסי בחירה בפסיכולוגיה ואובדן החטיבה במנהל עסקים - האם לדעתך אותם "כלים" שמקנה ידיעת עולם החוק והמשפט שווים את "המחיר" שציינתי קודם לכן?