שלום, אני עוסקת כיום בניהול ומעוניינת ללמוד ניהול כמנוף לקידום. מעבר לכך, הפסיכולוגיה קוסמת לי, הרוח, העומק והבנת מורכבות האישיות. לעסוק בתחום הפסיכולוגיה בלבד ולטפל, לא מתאים לי, אני רגישה מדי. שאלותי: האם כדאי לי להשקיע וללמוד בנוסף לניהול גם פסיכולוגיה בגלל העניין שאני מגלה בה? (לציין שאני גם אם לילדים) וכן, האם יש לכך ערך מוסף בקרב המעסיקים? אני חושבת על תואר דו חוגי ושילוב הפסיכולוגיה, כעל הזדמנות שאפשר לנצל אותה ולהרוויח את הפסיכולוגיה בדרך... האם שווה המאמץ?
מ
מכללת נתניה
היי מיכל,
אנו חושבים כי יתכן שתואר במדעי ההתנהגות יהיה הפתרון לתהייתך . תואר במדעי ההתנהגות בנוי על בסיס אנתרופולוגיה , פסיכולוגיה , משאבי אנוש ,סוציולוגיה ועוד . במכללת האקדמית נתניה תואר זה מורכב מקורסי חובה , קורסי בחירה מתקדמים בשנים ב' וג' וכן קורסים בחטיבות מוגברות: האחת בפסיכולוגיה השניה בניהול משאבי אנוש השלישית בשילוב של שתיהן גם יחד (יש לבחור חטיבה אחת) .
ניתן ללמוד לימודי המשך לתואר זה כמו תואר שני בהתנהגות ארגונית , ייעוץ ארגוני או מנהל עסקים בהתמחויות שונות.
בהצלחה !
ש
שני יונגר
לימודי ניהול ופסיכולוגיה
שלום מיכל,
אם את עוסקת בתחום ניהול משאבי האנוש אז פסיכולוגיה יכולה לתת לך ערך מוסף בשילוב עם התואר בניהול. אבל כאמא לילדים, עדיף ללמוד לתואר ראשון שמטרתו קידום בצורה המינימאלית. הלימודים יכולים להפוך מאוד תובעניים, במיוחד בתחומי הפסיכולוגיה. אני לא בטוחה שתוכלי להקדיש 100% מזמנך הפנוי שתואר כזה דורש לאורך 3 שנים לפחות (תלוי היכן לומדים ובאיזה מסלול לימודים).
אני חושבת שזה לא שווה את המאמץ, ואם הפסיכולוגיה מעניינת אותך ברמה הכללית, תמיד תוכלי להרשם לקורסים כשומעת חופשיה ולא כסטודנטית מן המניין ותוכלי ליהנות מן הידע ללא המחוייבות הסטודנטיאלית והמבחנים.