שלום, אני ניגש בקרוב לפסיכומטרי ואני עוד לא ממש סגור על עצמי מה ללמוד, לימודי פסיכולוגיה הכי מושכים אותי עד עכשיו ואני חושב שזה תואר שמתאים לי. נכון לעכשיו, הכיוון שמושך אותי זה לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת באריאל, ולהמשיך משם לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית תעסוקתית. שאלתי היא האם התואר הראשון של אריאל נחשב? האם סיכויי הקבלה שלי לתואר שני לאחר תואר ראשון באריאל יהיו כשל בוגר מכללה או בוגר אוניברסיטה?
עוד שאלה - עד כמה הלימודים לתואר ראשון תובעניים? אפשר לעבוד תוך כדי? או שעדיף לדחות אותם בשנה ולעבוד כרגע כדי שבתקופת הלימודים אני אוכל להקדיש הכל ללימודים? תודה רבה :)
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה ותקשורת
שלום עומר,
רמת הלימודים באריאל גבוהה מאוד. אך ייתכן והתוספת של החטיבה בתקשורת עלולה להפריע לך בקבלה לתואר השני. במיוחד שאין בתוספת הזו תועלת לצורך התואר השני שבו אתה מעוניין.
בכל מקרה את בוודאי יודע שכדי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, לא משנה באיזה בתחום בפסיכולוגיה יש לשמור על ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון.
לגבי לימודי התואר הראשון, הם תובעניים מאוד, ובדרך כלל קשה לשלב עבודה במקביל, אך זה תלוי מאוד בך. אני חושבת שעדיף לדחות בשנה ולהשקיע את הכל בלימודים אם אפשר. אבל כדאי שתפנה ידירות למוסד הלימודים ותברר אם יש מסלולים שיכולים להיות גמישים יותר עבור אנשים עובדים.
בברכה, שני
ע
עומר
תודה! ועוד שאלה..
מדוע התוספת של תקשורת עלולה לפגוע בסיכויי להתקבל לתואר שני? אני יודע שלומדים פסיכולוגיה רק במתכונת דו חוגית, אז אם לא תקשורת מה עדיף לשלב? אולי עדיף בכלל לעשות תואר במדעי ההתנהגות? תודה
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה במסלול דו חוגי
שלום עומר,
אם לומדים במסלול דו חוגי ומעוניינים רק בתחום התמחות אחד, אז בכל מקרה עדיף לבחור מסלול שני שמתאים לראשון מבחינת התוכן. כלומר, אם התקשרות תתן לך ערך מוסף לתואר השני אותו אתה מעוניין ללמוד בפסיכולוגיה אז זה מה שכדאי ללמוד.
מתואר במדעי ההתנהגות קשה יותר להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, כך שאם זה הכיוון, עדיף ללכת על בטוח.