שלום, אני ממש מתלבט מה ללמוד וחשבתי על הנדסת תעשיה וניהול, אבל בזמן האחרון התחלתי לחשוב גם על פסיכולוגיה.. עדיפות לאונ' בן גוריון.. פסיכולוגיה תמיד היה לי מעניין, אבל אני מודה שגם חשוב לי מאוד ללמוד משהו שיכניס אותי לעבודות עם משכורות גבוהות בעתיד, ולא להעביר שנים של למידה ומאמץ בשביל משכורת ממוצעת.. אז השאלה זה אם מספיק תואר ראשון בפסיכולוגיה בשביל למצוא באמת עבודות כאלה או שאני אצטרך כבר תואר שני, שהבנתי שלא כולם מתקבלים. גם כלכלה מעניין אותי וראיתי שאפשר לשלב ביניהם אז זה גם יכולה להיות אפשרות, אם זה קיים בכלל בבן גוריון..
תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי תעשייה וניהול כלכלה או פסיכולוגיה
שלום נאור,
למעשה אתה מתלבט בין 3 מקצועות, תעו"נ פסיכולוגיה וכלכלה. כאשר יש לך את האפשרות ללמוד כלכלה ופסיכולוגיה יחד מה שלמעשה פותר אותך מהתלבטות בין 3 מקצועות ומשאיר אותך עם שניים.
אז ככה: בהחלט בתחום הפסיכולוגיה ללא תואר שני אין הרבה מה לעשות, או לפחות קשה להגיע לתפקיד משמעותי מייד עם תום הלימודים. גם בכלכלה יש להתחיל בתפקידים התחלתיים ולהתקדם בהתאם לכישורים והיכולות ויש כל מיני אפשרויות בכל מיני כיוונים.
בתעשייה וניהול, לפחות עד לפני מספר שנים יכולת להגיע מייד לתפקידים ניהולים או תפקידים מיוחדים מכל מיני סוגים. נכון להיום זה עדיין אפשרי, אך מסובך יותר ויש יתרון בולט למסיימי התואר באוניברסיטאות.
עוד עניין שבגללו כדאי לך לשקול ללמוד תעשייה וניהול הוא שניתן לשלב את הלימודים עם פסיכולוגיה ולהמשיך ללימודי הנדסת אנוש, אז זה גם שילוב מעניין מבחינתך.