שני בוקר טוב , מבקשת לקבל חוות דעת ואפילו המלצה או הכוונה הנני בעלת תואר ראשון - לאחר מספר שנים במיוחד באקדמיה נוכחתי לגלות שאני רוצה להיות בסופו של דבר פסיכולוגית תעסוקתית , הלכתי וביררתי את העניין לעומק כולל מוסדות לימוד וכו' נתקלתי במספר בעיות מהותיות כמו : 1- מוסדות לימוד ודרישה לספיכומטרי מאוד גבוה מעל 600 בהתחשב בממוצע של תואר ראשון 2- תוכניות לימוד במכללות ציבוריות - רובן ככולן פרוסות משעות הבוקר מה שבעצם כמעט חוסם את האפשרות לעבוד , הנני עובדת משרה מלאה 3- ממוצע לספיכוליה תעסוקתית הינה 88+ לאחר בדיקה במכללת תל אביב -יפו ובאריאל הינה מעל 90 4- נותרה אונ' פתוחה - השאלה המהותית האם זה בר ביצוע להוציא ממוצע 90 ומעלה כאשר התואר יכול לקחת כ 5 שנים - אני ממש עובדת עצות
אני שוקלת אפשרויות - האם לעשות תואר שני בלימודי ארגון שזה MBA וכולל בתוכו הכשרה ליעוץ ארגוני בקריה אקדמית אונו או לעשות תפנית משמעותית ולהתחיל מ אפס ניתן לומר . אני בודקת אופציות איך לשמש את התואר שלי ובידעבד אני מבינה כי במה שאני באמת רוצה לעסוק זהו יעוץ תעסוקי/הכוונה וכו' . תודה ויום מקסים
מ
מיה
לשני עוד שאלה בהקשר
שני עוד שאלה ברשותך - אם אני מכוונת לעיסוק של יעוץ/הכוונה לימודית/תעסוקה/קריירה איך היית ממליצה לי לפלס את דרכי ? כמובן במה היחודיות של להיות פסיכולוג תעסוקתי על פני דרך עכיפה להגיע לתחום של יעוץ/פתיח קריירה/ הכוונה /תעסוקה וכו' תודה שוב פעם
ש
שני יונגר
חוג לאחר תואר בפסיכולוגיה
שלום מיה,
יש בהחלט מספר דרכים להגיע לתחום הייעוץ או על-ידי ניסיון של שנים בתחום הייעוץ בכל מיני תחומים או על-ידי למידה של תארים מתאימים, ביניהם ייעוץ ארגוני פסיכולוגיה תעסוקתית כמובן ועוד.
עם זאת, אחרי שקראתי את מה שכתבת מספר פעמים, לא הצלחתי להבין מה למדת לתואר ראשון, אולי יש אפשרות להמשיך משם לתחומי ייעוץ.
בכל אופן, אולי כל מה שעליך לעשות הוא חוג לאחר תואר ובאמצעותו תוכלי להתקבל. לא בטוח שאת חייבת את כל התואר מחדש. בררי זאת באוניברסיטה לפני שאת מתחילה משהו.
מכיוון שמה שאת באמת רוצה כמעט מחייב ללמוד פסיכולוגיה, אז קודם לכי על הכיוון הזה ורק אחרי כן בחרי במסלולים אחרים.
כך אני רואה את הדברים.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לימודי לצורך ייעוץ והכוונה לקריירה
שלום מיה,
הלימודים המתאימים ביותר לעיסוק בתחום הייעוץ וההכוונה לקריירה הם פסיכולוגיה תעסוקתית. שם לומדים למעשה את הדרכים והשיטות גם לאבחון וגם לייעוץ בתחום.עם זאת, כמובן שאפשר להגיע לתחום בדרכים אחרות, כגון דרך ייעוץ ארגוני או פסיכולוגיה ארגונית כתואר שני או לימודי תו ני בכל תחום עניין שיש לך וקורס בייעוץ. היתרון של לימודי תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית על פני הדרכים האחרות היא שההכשרה מובהקת לתחום ואין צורך בשנים של ניסיון תעסוקתי ניהול וכד׳ כדי להגיע למטרה הראשונית.