שלום, אני שנה ג' בפסיכולוגיה ונשאר לי עוד סמסטר אחד על מנת לסיים את התואר. אני מאוד מבולבלת ולו יודעת מה לעשות לאחר שאסיים את התואר .\אני מעוניינת להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה אך, אני יודעת שעד שאצליח לראות כסף מהתחום זה רק בעוד 6 שנים פחות או יותר לאחר ההתמחות. ההתייעצות שלי היא אם ישנם תארים שניים שאתם יכולים לייעץ לי לפנות אליהם שלאחר שנתיים של לימודים אני יצא עם עבודה ומשכורת שאוכל בה להחזיק בית וילדים? אשמח לתשובתכם, תודה.
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני לאחר תואר בפסיכולוגיה
שלום שירן,
בעיקרון כל תחומי התרפיות למיניהם יקחו לך בערך שנתיים לימודים עד לעבודה עצמה. אבל גם פה יש לקחת בחשבון כי לוקח זמן עד שבונים קליינטורה שמכניסה מספקי כסף. לכן, חשו בלי מאוד שתגדירי לעצמך מה היא עבודה המכניסה מספיק בשביל להחזיק משפחה וכמה זמן את מוכנה להשקיע עד לאותו היום.
בנוסף, תולכי לעשות כל מיני הסבות למיניהן כמו להוראה או לעבודה סוציאלית כדי להגיע לעבודה גם בתוך שנה וחצי שנתיים. אך עדיין עליך לקחת בחשבון כי בלימודי תואר שני בפסיכלוגיה את תוכלי לעבוד במקביל, זה כבר לא תואר ראשון.
לפעמים הדרך חשובה יותר מאשר השגת תוצאה מהירה, אם את רוצה ללכת בדך מסויימת ובסופה תעבדי בתחום שתאהבי, זה שווה בהחלט. ובלי קשר בכל עבודה ובכל תחום לוקח מספר שנים עד שמגיעים לשכר טוב.