היי אני מתלבט בקשר לתואר דו חוגי אני רוצה מאוד ללמוד פסיכולוגיה אבל אני יודע שהסיכויים שאסיים את המסלול ל"כיסא הפסיכולוג" הוא קטן. ולכן חשבתי שאולי כדאי לשלב את לימודי התואר הראשון עם משהו נוסף כדי שאוכל לצאת בסופו של דבר עם מקצוע פרקטי. רציתי לשאול איזה שילובים אפשר לעשות עם תואר בפסיכו'? וגם מה ההבדל בין תואר חד חוגי ולתואר דו חוגי? האם זה קשה [וכדאי] ללכת על תואר דו חוגי? תודה
ש
שני יונגר
תואר דו חוגי בפסיכולוגיה
שלום ליאור,
למעשה אפשר לשלב עם פסיכולוגיה כמעט כל תחום, כשאר ברמה הפרטית אחד התחומים הטובים ביותר שכדאי לשלב עם פסיכולוגיה היא כלכלה, כך יהיו לך שני מקצועות פוטנציאליים ביד. ואז כבר לשיקולך תוכל לבחור באחד משני מסלולי קריירה או בתחום משאבי האנוש או בכל הקשור לכלכלה וכספים. כך צריך לבחור תואר דו חוגי וכמובן שיש אפשרויות נוספות.
ההבדל בין תואר חד חוגי לדו חוגי טמון למעשה בכמות המקצעות הנלמדים לעומק, כאשר בחד חוגי יש הרחבה משמעותית בתוך התואר של תחומים מסויימים, לרוב מכונה התמחות. בתואר דו חוגי אין התמחות בתחום ספציפי בתוך התואר אלא לומדים את עיקרי התחום (זה מספיק בהחלט) וכמובן לומדים יותר קשה וקצת יותר נקודות זיכוי לתואר.
כדאי ללכת על תואר דו חוגי לדעתי, רק אם התוספת של חוג נוסף לתואר מהווה ערך מוסף לסטודנט ולא רק כי יש עניין בתחום נוסף.