שלום. אני בוגרת תואר 1 בפסיכולוגיה, מאוד רוצה להמשיך הלאה ולהתמקצע בתחום הטיפולי. גלגולי החיים שלי גרמו לכך שאין לי מספיק ניסיון טיפולי, ועם זאת אני מאוד רוצה ללמוד בשנה הבאה. חשבתי לפנות לפסיכולוגיה חברתית, כדי להמשיך אחכ להסבה לחינוכית (מעניין אותי מאוד). השאלות שלי הן שתיים: 1. קראתי ושאלתי הרבה על פסיכולוגיה חברתית. עם זאת, עדין קשה לי להבין מה כדאי לי לכתוב בהצהרת הכוונות, למה שאני ארצה ללמוד את זה (אולי פשוט לכתוב את האמת? שאני רוצה חינוכית ונראה לי שחברתית יתרום לי מאוד, וזו מגמה שקשורה מאוד לחינוכית). 2. אני מנסה לפנות לעוד תחומים שאוכל להמשיך מהם לטיפול. כרגע גם הסבה לעו"ס חסומה בפניי בגלל חוסר הניסיון. אני ממש אובדת עצות בעניין. תחומי התרפיות פחות מעניינים אותי. עוד כיוונים אפשריים?
מצטערת על אורך השאלה והכובד שלה, אשמח לעצות ותובנות.
ש
שני יונגר
הצהרת כוונות ללימודי פסיכולוגיה
שלום מוריה,
אני לא יכולה לומר לך בדיוק מה לכתוב בהצהרת הכוונות שלך, אך האמת שלך עלולה להשאיר אותך מחוץ למסגרת הלימודים. הצהרת הכוונות, כמו בחיפושי עבודה חייבת להיות משכנעת וממוקדת לתחום שאותו את רוצה ללמוד, אם מעניינת אותך פסיכולוגיה מכל סוג אחר שאת רוצה להגיע אליה דרך התואר הזה, אז את עלולה להשמע כאילו שאת מתפשרת על המסלול הזה, כשאת בעצם מעוניינת במסלול אחר. אין שום בעיה לרשום שגם התחום הזה מעניינן אותך ושהיית רוצה למצוא דרכם לשלב בין הדברים, אך לא לכתבו שמסלול אחד מבחינתך הוא גשר למסלול האחר. זה לא נראה טוב.
לא ברור לי למה לימודי ההסבה לעו"ס חסומים בפניך, אני חושבת שכדאי שתבדקי את העניין שוב. מאוד מוזר לי מה שאת כותבת פה.
אם כל תחומי התרפיות למיניהם לא מעניינים אותך, אז כדאי להאמץ, תמיד תוכלי להתחיל להתנדב בכל מני ארגונים שיסייעו לך בקבלת ההמלצות המתאימות, בשביל זה לא צריך לחכות אלא פשוט ללכת ולמצוא מקום מתאים להתנדב בו.