שני בוקר טוב - קראתי פה כתבה באתר מאוד עניינית לגבי לימודי חוג לאלו שיש כבר תואר ברשותם , אני מבקשת להבין האם מי שלמד בחוג לאחר תואר בפסיכולוגיה מעמדו יותר פרספקטיבי ממי שעשה תוכנית השלמה ? ואם החוג לאחר תואר חייב להיות מאותו מוסד שבו קיבלתי את התואר הראשון ? עוד שאלה- מי שמסיים חוג לאחר תואר בפסיכולוגיה בעצם יכול להגיש מועמדות לתואר שני ביפסכולוגיה ? מה שלא ברור לי זהו המעמד של הסטודנט או יותר נכון הבוגר בעת הגשת מסמכים לצורך רישום בפנקס הסטודנטים - באתר משרד הבריאות מצויין במפורש שיש להגיש תואר BA כולל גליון ציונים - אז בעצם אני מסיקה כי מי שעשה חוג לאחר תואר מצבו מאוד בעייתי - אשמח לכל הבהרה של שאלותיי תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודי חוג לאחר תואר לבעלי תואר ראשון
שלום ענבר,
לימודי חוג לאחר תואר מטרתם לשנות כיוון ללא תואר נוסף, אך למה הכוונה בפרספקטיבי? החוג אינו חייב להיות מאותו המוסד בו נלמד התואר, אין בעיה עם זה. אפשר לגשת לתואר שני בפסיכולוגיה לאחר לימודי חוג. הרעיון הוא שהחוג נוסף לתואר הראשון שכבר קיים ברשות הסטודנט. זוהי למעשה מן הרחבה של התואר הראשון שנלמד כבר על ידי הסטודנט. אין פה שום מצב בעייתי מול משרד הבריאות, אלא מגישים את כל גליונות הציונים יחד. אם הציונים מהתןואר הראשון לא גבוהים מספיק, כאן יש בעיה.
בברכה, שני
ע
ענבר
שני תודה רבה ועד שאלה
שני קודם כל אני מודה לך על התגובה הממצאת , השאלה שלי מה הסף שצריך להיות בתואר ראשון אני שואלת זאת מסיבה כי במקרה שלי עם ממוצע של 82 האם יקבלו זאת בכלל , אולי מבחינתם זה נחשב לנמוך ואין בכלל טעם לעשות הרחבת חוג אלא כבר ממש ללמוד מהתחלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה איפה ניתן לברר מה הסף שצריך להיות בתואר הראשון ואלו למשל קורסים בודקים ? תודה רבה שוב פעם וערב מקסים
ש
שני יונגר
חוג לאחר תואר
שלום ענבר,
שאלה מצויינת, אני מניחה שהציון בחוג שלאחר התואר אמור להיות מספק עבור דרישות הסף לתואר שני. אך כדי להיות בטוחה פני למחלקה ישירות. אם לא תצליחי לקבל מהם תשובות פני למדור הרישום וברורים מולם היפותטית את העניין. כלומר אמרי להם שעשית חוג לאחר תואר בפסיכולוגיה ובציון 90 למשל, ושאלי האם תוכלי להתקבל עם הציון הזה ועם התואר ראשון שלך.