שני צהריים טובים , הנני בוגרת תואר ראשון בניהול , בשנה האחרונה כבר הבנתי שבחרתי לא נכון אבל היה מאוחר , בכל אופן הבינתי שיש מה שנקרא חוג לאחר תואר שבו ניתן ללמוד את כל החובה של החוג לפסיכולגיה ואז להגיש מועמדות כמו כולם לתואר שני בפיסכולוגיה - קיבלתי המלצה דווקא על אונ' פתוחה לעשות את החוג , בכל אופן אני רוצה לעסוק להיות פסיכולוגית תעסוקתית ולגופו של עניין האם זה בכלל ריאלי בפתוחה להוציא ממוצע 90 ומעלה כמובן יש את המבחן מתאם שאי אפשר בלעדיו - כאילו אני מנסה לחשוב על 2 אופציות 1- ללמוד בחוג לאחר תואר ולא אתקבל האם השכלתי בחוג נוסף תתן לי ערך מוסף בשוק העבודה ? 2- מה בכלל אפשר לעשות עם החוג לאחר תואר ספציפית בפסיכולוגיה - כאילו זה יוצא חצי תואר רק חובות ללמוד - מה זה נותן בעצם לי כאחת שתעבור את המסלול הנ"ל ? תודה מראש
ש
שני יונגר
השלמות לתואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום בלה,
כמובן שזה ריאלי להגיע לממוצע של למעלה מ-90 באופניברסיטה הפתוחה, בוודאי כאשר את כבר סטודנטית מנוסה לאחר תואר ראשון. בכל מקרה עם התואר הנוסף תוכלי להכנס לתעסוקה בתחום של משאבי אנוש כ"א וכד' כי לשם מכוון השילוב של ניהול עם פסיכולוגיה.
הרעיו בלימודים הללו דומה מאוד להסבות מקצועיות שעושים סטודנטים, וזה בהחלט משהו מקובל, הרי לא תמיד אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים לפני התואר הראשון וברי המזל מגלים זאת לאחר שסיימו ללמוד את התואר הראשון ועושים הסבה מקצועית, האחרים פשוט מתחילם לעבוד בעבודות שהם לא אוהבים.
בכל מקרה, עדיין חלים עליך הכללים שחלים על כל בוגר לימודי פסיכולוגיה שרוצה להמשיך ללמוד לתואר שני כגון: המלצות של מרצים (עדיף מרצים בכירים) התנדבות בקהילה וכו'. כל דבר שיכול לשכנע את וועדת הקבלה ללימודי התואר השני לקבל אותך ולא מישהו אחר.