אני מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה באקוטובר ולהמשיך כמובן לתואר שני. האופציות שלי לתואר שני הם או קלינית כמו רובנו או ארגונית (שנראה לי יותר מעניין אותי) השאלה שלי האם שני המסלולים זהים מבחינת משך הזמן שלהם?או שארגונית פחות זמן? במידה ואני מעוניינת בתחום הפסיכולוגיה הארגונית, האם זה זהה לתפקיד שניתן להשיג בתחום מדעי ההתנהגות/ משאבי אנוש?של יועץ ארגוני?האם יש העדפה לבוגרי פסיכולוגיה ארגונית בשוק?
שאלה נוספת,האם בתנאי קבלה לתואר שני מסתכלים אך ורק על הציונים (תואר/מתא"ם) או גם על המקום שבו למדת?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה ארגונית
שלום ספיר,
ההבדל הוא שבפסיכולוגיה ארגונית את לא חייבת לעשות תזה כחלק מהלימודים, אז משך הלימודים למעשה הוא קצר יותר. לאחר הלימודים התפקידים שתוכלי למצוא הם בהחלט בתחום משאבי האנוש או הייעוץ הארגוני. יש כמובן הבדלים בן מסלולי הייעוץ הארגוני, אך המטרה הסופית זהה ותמיד תוכלי לעשות קורסים לצורך תעודה בתחום הייעוץ הארגוני כדי להשלים פערים אם יש בין פסיכולוגיה הארגונית לייעוץ ארגוני עסקי.
אני לא יודעת לומר לך אם יש העדפה לפסיכולוגים ארגוניים בשוק, זה שוק של עצמאיים בעיקר. אך יש העדפה למי שיש לו ניסיון בתחום משאבי האנוש, אז קחי זאת בחשבון.
בתואר השני מסכלים בהחלט על מוסד הלימודים, וגם על התנדבות בקהילה ועל המלצות של מרצים מהלימודים.