היי אני בן 20 ואני מעוניין בלימודי פסיכולוגיה תואר ראשון. אני מתלבט בקשר לזה. אני לא עשיתי פסיכומטרי ולכן פניתי למכללת רמת גן. האם כדאי לי לעשות קודם כל פסיכומרי ורק אז ללכת ללימודי התואר או לחסוך זמן וללכת למכללת רמת גן ללא ספיכומטרי?יש לי בגרות מלאה עם שלוש יח' אנגלית מהם אופציות התעסוקה אחרי התואר ראשון? מהם האופציות החלופיות לתעסוקה במידה ולא התקבלתי לתואר השני? קראתי פה שתואר של מכללת רמת גן נחשב פחות זה נכון? תודה
ש
שני יונגר
תואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום ליאור,
במכללת רמת גן מלמדים תואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה, כך שלא ברור לי למה אמרו לך שהתואר לא טוב או כל עניין אחר. אופי הלימודים אינו כשל האוניברסיטה הפתוחה אלא כשל מכללה, כלומר מערכת מובנית וסגורה.
החיסרון היחידי שלך הוא באנגלית, ככל הנראה אם עשית רק 3 יחל' רמת האנגלית שלך נמוכה, כך שאם אתה רוצה להמשיך ללימודי פסיכולוגיה מתקדמים בעתיד, כדאי מאוד שתעבוד גם על האנגלית שלך.
לגבי תארי המשך, לא כולם מתקבלים לתואר שני בפסיכולוגיה, יש גם הממשיכים לכל מיני תארים מתקדמים אחרים בתחומים טיפוליים. לגבי תעסוקה עיקר התעסוקה האפשרית עם תואר ראשון היא בתחומי כח האדם למיניהם, כלומר משאבי אנוש וכל הסובב אותם, החל מהשמה ועד לאבחון. אבל ככל הנראה תהיה חייב להמשיך לתואר שני כדי לקבל כיוון ברור.
אני מציעה שאת ההחלטות תעשה במהלך התואר או לאחריו, כרגע עוד מוקדם להחליט. וכמובן שאם תחשוב שמכללת רמת גן לא בשבילך, אז במידה ותשמור על ממוצע ציונים גבוה, תוכל לעשות מעבר למוסד לימודים אקדמי אחר. או שאולי תעבור למסלול לימודים אחר, הכל יכול להיות, תדע אחרי שתתחיל ללמוד.
בברכה, שני
ל
ליאור
תואר דו חוגי - שילוב פרקטי עם פסיכולוגיה
היי אני מתלבט בקשר לתואר דו חוגי אני רוצה מאוד ללמוד פסיכולוגיה אבל אני יודע שהסיכויים שאסיים את המסלול ל"כיסא הפסיכולוג" הוא קטן. ולכן חשבתי שאולי כדאי לשלב את לימודי התואר הראשון עם משהו נוסף כדי שאוכל לצאת בסופו של דבר עם מקצוע פרקטי. רציתי לשאול איזה שילובים אפשר לעשות עם תואר בפסיכו'? וגם מה ההבדל בין תואר חד חוגי ולתואר דו חוגי? האם זה קשה [וכדאי] ללכת על תואר דו חוגי? תודה.