אני כעת בשנה השלישית והאחרונה ללימודי התואר הראשון שלי במדעי ההתנהגות ואני מעוניינת להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. יידוע לי כי כחלק מתהליך הקבלה לתכנית צריך לעשות בחינת מתא"ם. לצערי לא ידעתי שהיא מתקיימת פעם אחת בשנה וכשנודע לי כבר היה מאוחר לגשת אליה כבר השנה כדי שבשנת הלימודים הבאה כבר אוכל להתחיל ללמוד לתואר שני. בכל מקרה, אני מעוניינת לגשת אליה במועד הבא -באוקטובר 2013 ורציתי אם זה אפשרי לקבל פרטים על מכונים קיימים שמכינים לקראת הבחינה ובנוסף לדעת באופן כללי מה יידרש ממני במסגרת תהליך הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
תודה :) שירן
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית
שלום שירן,
תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית כוללים: ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון, מכתבי המלצה, הוכחה על התנדבות בקהילה בתחומים מתאימים, מכתב המלצה מחבר הסגל האקדמי, המלצה ממדריך עבודה מעשית, ראיון קבלה או בחינת מיון וכמובן ציון מתאם מספק.
בתי ספר להכנה לבחינת המתאם: אופק מתא"ם בית הספר האמריקאי ללימודי רפואה, פתרונות, אמריקן ישראל קולג'.
בהצלחה, שני
ש
שירן
לשני-קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה
שני שלום,
תודה על המענה. יש לי כמה שאלות- 1.בנוגע לממוצע הציונים- מספיק שהוא יהיה 90 בכדי להגיש בקשה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה? 2. מכתבי המלצה- מספיק מכתב אחד מחבר הסגל האקדמי במוסד הלימודים בו למדתי לתואר ראשון או שאני צריכה מכתבי נוספים ואם כן ממי? 3. המלצה ממדריך עבודה מעשית- האם מדובר בעבודה בתשלום או שגם בהתנדבות? אני יודעת שבמוסד הלימודי בו אני לומדת מי שבחר בהתמחות נוספת שקשורה לפסיכולוגיה נדרש להתנדבות בתחום הטיפולי ואני מניחה שזה נעשה בהדרכה כלשהי. אני לומדת מדעי ההתנהגות עם התמחות בתקשורת ולכן אין לי את האפשרות הזו כחלק מהתואר חוץ מהתנדבות בתחום שכן עשיתי ויש לי גם המלצה. מה אני יכולה לעשות על מנת לענות על קרטריון זה? איך אני יכולה לעסוק בתחום יחד עם קבלת הדרכה?