שלום, אני באמצע לימודי תואר ראשון בחינוך ובמדעי החברה במכון לנדר בירושלים, רציתי לדעת האם יהיה באפשרותי להמשיך ללימודי פסיכולוגיה (אם צריך אז להוסיף קורסים וכו')? תודה רבה.
ש
שני יונגר
המשך ללימודים בתחום טיפולי
שלום מיכל,
ללימודי פסיכולוגיה יהיה לך מאוד קשה להמשיך מהתואר שלך. אבל יש תחומים רבים אחרים טיפוליים האפשריים לך. כמו למשל פסיכותרפיה, פסיכודרמה, טיפול בהבעה ויצירה וכו. וכמובן שתוכלי ללמוד ייעוץ חינוכי.
ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני ניתן להתקבל בעיקר ממסלול בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לתואר ראשון. יש המון ידע שחסר לך ואין דרך מלבד ללמוד לתואר שלם נוסף כדי להקיף את כולו.
שקלי את ההצעה שלי כשתסיימי ללמוד.
בברכה, שני
מ
מיכל פורת
לשני, בקשר להפנייה לתחום הטיפולי
שלום שני,תודה רבה על התשובה שלך. יש לי שאלה נוספת- את יודעת מה מצב השוק בתחום העבודות הטיפוליות (מחינת ביקוש, משכורת וכו')? והאם יש לך המלצה על תחום יותר ספציפי שמצליח ועם הכנסה טובה ומוסדות מומלצים ללמוד שם? שוב תודה רבה, מיכל.
ש
שני יונגר
לימודי המשך בתחום הטיפול
שלםו מיכל,
אינני יכולה להמליץ על מוסדות לימוד, אך בתחומים הטיפוליים כמעט כל תחום שבו תעסקי אם תצליחי להתשלב בתוך מערכת החינוך למשל, תהיה לך רשת ביטחון במקצוע.
בכל מקרה כל תחום טיפולי שהו לימודים לתואר שני ולא לימודי תעודה בלבד או לימודי טיפולים אלטרנטיביים הם טובים מאוד. ואני באופן אישי חושבת שאם את מחתחברת לתחום היטב לא יהיה לך קשה להצליח בו אלא להפך. אך קחי בחשבון כי מטפל חייב תמיד ללמוד ולהתמקצע בעוד ועוד תחומים ולהתעדכן לצרכים של שוק המטופלים.
תחומים אפשריים שבהם ניתן למצוא תעסוקה הם: פסיכותרפיה, דרמה תרפיה פסיכודרמה, טיפול בהבעה ויצירה, טיפול באומנות, טיפול במוסיקה ועוד.
יש גם המון תעודות שתוכלי לעשות בהמשך כמו טיפול משפחתי, טיפול בילדים או תינוקות וכו'.
דבר אחרון, למרות כל מה שכתבתי לך, מכיוון שאת רק לפני תואר ראשון, הכל יכולה להשתנות, גם הרצונות והצרכים שלך בעתיד וגם צרכי השוק. חשוב שתתעדכני איתנו או עם כל יועץ אחר שתמצאי לנכון כאשר תהיי לקראת סיום התואר הראשון לגבי התקדמות לכיוון שמעניין אותך. גם השוק יכול להראות אחרת לגמרי בעוד מספר שנים, אז תחליטי בהתאם למצב הדברים אז.