אני בת 29 בעלת תואר ראשון במנהל עסקים עם ציון 90 מצטיינת דיקאן אשר התברר כבחירה שגויה ביחס לתחומי העניין שלי (קצינת ת"ש לשעבר). אחרי כמעט שלוש שנים של לבטים והתחבטויות בשאלה "מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה?" הייתי רוצה לתת לעצמי הזדמנות לעסוק בעבודה מספקת ולהרגיש שאני מגשימה את עצמי וללמוד פסיכולוגיה רפואית (בשאיפה לעבוד בתחום התמיכה בבעיות פריון). לפי מה שאני מבינה ניתן ללמוד זאת רק לתואר שני. האם אני צריכה להתחיל הכל מהתחלה כלומר תואר ראשון בפסיכולוגיה , ולאחר מכן תואר שני? או שישנה דרך קצרה יותר לדוגמא השלמה כלשהי לתואר ראשון, קבלה לתואר שני בהתניה מסויימת או לחילופין ללמוד משהו אחר כדי להגיע ולעסוק במה שבאמת מעניין אותי?
ד
ד"ר עמי שקד
מיכל
מיכל יקרה הלואי ויכולתי להקל עליך ולהציע לך "קיצורי דרך" להגשמת שאיפותייך המקצועיות.לצערי התואר במנהל עסקים --למרות הציון הממוצע הגבוה יחסית--רחוק מעולמות התוכן של פסיכולוגיה ועל כן נראה לי שיהיה עליך להתחיל מבראשית: להרשם ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה (אי במדעי ההתנהגות ) במוסד המוכר עלידי המל"ג ואז לעשות מבחן מתא"אם המסנן מועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה ואז להרשם ללימודי תואר שני ברפואית...כך שהדרך ארוכה אך על חלום לא מוותרים ואת צעירה עם צורך גבוה להשגיות ואין סיבה לרפיון ידיים עלי והצליחי בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה עמי שקד