אני שוקל להתחיל ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה. מאז ומתמיד היה לי עניין ב"איך אנשים חושבים" ובהיבטים ה"פרקטיים" של הפסיכולוגיה - מה גורם לנו לעשות מה שאנחנו עושים, שכנוע, לחץ חברתי, שימושי הפסיכולוגיה בשיווק, תפיסה וכו'.
אני יכול להעיד על עצמי שיש לי אינטיליגנציה רגשית גבוהה, ויכולת "קריאה" טובה של אנשים וסיטואציות ואני חושב שהיישומים הפרקטיים של הפסיכולוגיה (כולל גם מחקרים בנושא) זה תחום שמאוד יתאים לי.
השאלה שלי היא איפה הכי כדאי לאדם כמוני, שלא מתעניין בהיבטים הטיפוליים דווקא, ללמוד לתואר ראשון. האם באוניברסיטאות יש דגש על ההיבטים שהזכרתי למעלה, או שהתואר הראשון בהם הוא בהכרח יותר "כללי" ו"תיאורטי"? אם הוא אכן יותר תיאורטי, האם זה אומר שכדאי לי, לפי העדפותיי, ללמוד במקום ששם דגש כבר בתואר הראשון על הפרקטיקה? אם נניח שתואר ראשון לא בדיוק נותן לי את רמת ההתמחות שאני שואף אליה - איזה מוסד מציע תואר אקדמי שקרוב למה שציינתי למעלה?
תודה מראש, רון
ד
ד"ר עמי שקד
רון
אכן התואר הראשון הוא תאורטי ורחב היקף המכין בוגריו למגוון רחב של לימודי התמחות לתואר שני ורובם לא טיפוליים!!!תצטרך להתגבש באשר להיבטים היישומיים אליהם אתה שואף ויתכן שכאשר תהיה מגובש אחד מתחומי ההתמחות בתואר שני יתאים לשאיפותיך.יתכן ותרצה להתמחות בשיווק בלימודי תעודה או אפילו בתואר שני בניהו ושיווק.שווה ללמוד פסיכולוגיה על מנת להגיע לייעדיך היישומיים