שלום, יש לי מס' שאלות: ראשית, אציין שאני לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה, מעוניין להמשיך לתואר שני בפסיכודרמה. כיצד התחום נתפס בשוק העבודה? שנית, האם ניתן להמשיך ללימודי פסיכותרפיה במסלול ללא תזה בתואר שני? האם השוק בפועל לא מעדיף פסיכולוג מאשר פסיכותרפיסט? בנוסף, ידוע לי כי אם ארצה בלימודי דוקטורט אהיה חייב תזה.. האם ישנו מסלול דוקטורט בארץ בהבעה ויצירה ומה דרישות הקבלה? שאלה נוספת היא האם ניתן להתקבל למסלול דוקטורט בפסיכולוגיה כאשר אני מגיע מתואר שני בהבעה ויצירה פסיכודרמה.. על מה מסתמכת ועדת הקבלה בקבלה למסלול דוקטורט פסיכולוגיה.
תודה.
ש
שני יונגר
פסיכודרמה ופסיכותרפיה
שלום בן,
בפסיכודרמה תוכל למצוא עבודה גם כשכיר וגם כעצמאי. לכן אפשר לומר שהוא מאוד מקובל בשוק העבודה, אך קשה למצוא בו משרה מלאה וחייבים בדרך כלל לשלב.
לגבי פסיכותרפיה, כדי להתקבל למרבית המסלולים עליך להיות בעל תואר שני בתחום טיפולי. אין חובת תזה.
אין בארץ מסלול דוקטורט בהבעה ויצירה, למעשה התואר השני בהבעה ויצירה הוא של אוניברסיטה זרה ולא של אוניברסיטה מקומית.
מתואר שני בפסיכודרמה אולי תוכל להתקבל לתואר שני נוסף בפסיכולוגיה, אך במסלול הקליני יש מסלול ברור אחד, מתחילים בקליני ומסיימים בקליני.
וועדת הקבלה מסתמכת גם על הלימודים האקדמיים, אבל הרבה יותר מכך על מה שעשיתי לאורך התואר כמו התנדבות בקהילה או עבודה עם ילדים מבוגרים בתחומים שונים וכו'. משהו שמראה על ביצוע היכולות שלך עוד לפני הלימודים.
יש עדיפות גבוהה לאלו שהתנדבו הרבה כי זה מראה על רמה אישית גבוהה במיוחד (גם אם תקבל מלגה בתמורה).