היי, אני רשומה לתואר בפסיכולוגיה, כרגע במסלול דו חוגי כי זו שנה א' ויש לי את האופציה בשנה ב' להמשיך למסלול מורחב, חד חוגי. אני מעוניינת לדעת אם לסוג המסלול יש השפעה בהמשך לאחר התואר ואם כן, מהי ?
מלבד זאת, אשמח לשמוע המלצה לשילוב דו חוגי. אני כרגע רשומה לקולנוע והתכנון הוא לא להמשיך עם זה, אלא לעשות מורחב פסיכולוגיה אחרי שנה א', ואני שוקלת לעשות שינוי לפני תחילת הלימודים לתואר דו-חוגי פסיכולוגיה עם ניהול או תקשורת.
תודה רבה! נטלי
ש
שני יונגר
תואר דו חוגי לעומת תואר חד חוגי
שלום נטלי,
בתארים דו חוגיים יש יתרונות וחסרונות. להלן מה שאני חושבת, את מוזמנת לקבל זאת כדעתי בלבד ולבחור במה שמתאים לך.
תואר דו חוגי מטבעו מכיל שני תארים במקביל, עם זאת כאשר לומדים במסלול מורחב, אבל לא כפול מבחינת השעות שני תארים ניתן ללמוד רק את הליבה של התחום וללא ההרחבות. לכן במידה והמסלול הדו חוגי כולל שני תארים המשלימים זה את זה, יש יתרון אדיר לתארים דו חוגיים.
אם את שואלת לדעתי, שילוב של פסיכולוגיה עם קולנוע למי שלא בוודאות ממשיך ללימודי פסיכודרמה או לימודי טיפול באמצעות צילום וכו' המסלול הזה דיי מיותר. אם זה הכיוון, אז כמובן שהמסלול הזה מומלץ ביותר.
אם השילוב בתואר הדו חוגי הוא של שני תחומים משלימים, היתרון הגדול הוא בכמות הידע שצוברים במהלך התואר ואז יש יתרון בהמשך גם תעסוקתי וגם אקדמי.
חשוב מאוד שתלמדי מה אומר כל שילוב של תואר דו חוגי ומה המשמעות מבחינת העתיד המקצועי שאליו הוא מכוון אותך ולא תבחרי רק לפי תחומי עניין. הכל שאלה מה את רוצה לעשות לאחר התואר ולא כרגע במהלכו.
מקווה שעזרתי מעט.
בברכה, שני
נ
נטלי
תודה רבה!
תודה רבה שני על התשובה המעמיקה, עזרת מאוד.