לאחרונה התלבטתי לגבי תואר שני או תעודה בתחום הטיפול באמנות. לאחר שבדקתי בכמה מכללות קיבלתי את הרושם שבמידה ואני בוחרת בלימודי תעודה ולאחר מכן אחליט לעשות תואר שני, לימודי התעודה יחשבו לי ובתמורה ינוקו לי קורסים מהתואר השני. לאחר התייעצות עם אנשים ובדיקה מרחיבה שעשיתי בעניין גיליתי שלא כך העניין. מצאתי מסמך של המל"ג (מצרפת) שאומר במפורש שלימודי תעודה לא מקנים דבר לתואר השני (כלומר, במידה והחלטתי להמשיך לתואר שני אני אצטרך לעשות הכל כאילו אין לי תעודה, התעודה לא שווה כלום). אם כך אני לא מבינה בשביל לבחור בלימודי תעודה. הבנתי גם שבמכללת תל חי הבטיחו את זה לאנשים ועכשיו הם נשאר חסרי אונים כי הם צריכים להתחיל תואר שני מהתחלה. מסקנה - לא ללכת לימודי תעודה!
ש
שני יונגר
לימודי תעודה אינם מוכרים לתואר שני
שלום ליהי,
חשוב מאוד להדגיש, כאן בפורום אנו כותבים תמיד לכל השאולים בדיוק את הדברים הללו. לימודי תעודה אינם מקים נקודות זיכוי לתואר שני אלא קורסים אקדמיים בלבד.
אין זה אומר כמובן שלימודי תעודה אינם טובים ונכונים למי שמעוניין בהם, אך הם לא מהווים יתרון אקדמי למי שהחליט בסופו של עניין לעשות תואר מתקדם כזה או אחר.
מתי הלימודי תעודה טובים ונכונים? בלימודים הדורשים ידע שאינו אקדמי בהכרח כחלק מתנאי הקבלה למשל לפסיכדרמה, ללימודי טיפול באמצעות מוסיקה ועוד. שם דרוש גם רקע בתחום שאינו בהכרח אקדמי.
הכל תלוי מה מתאים ונכון לך בעתיד המקצועי שלך וחבל לי שהטעיות כאלה נוצרות לפעמים על ידי מוסדות לימוד.