מאז ומתמיד פסיכולוגיה זה המקצוע שהכי משך אותי, לכן בהתחלה חשבתי ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה בלבד. לאחר זמן מה הגעתי עם עצמי למסקנה שעם כל האהבה למקצוע לא ארצה להתקדם לתואר שני ולהיות פסיכולוג. לאחר שהבנתי שאין הרבה (או שליתר דיוק אין בכלל) אופציות תעסוקה נוספות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה חשבתי לשלב אותו לתואר דו חוגי עם ניהול באוניברסיטה הפתוחה (שאגב בדקתי את הקורסים בניהול וגם הם נשמעים מעניינים מאוד..). שאלתי העיקרית היא האם כשאצא לשוק העבודה עם תואר דו חוגי שכזה אכן אוכל למצוא עבודה שיהיה ניתן להתפרנס ממנה בכבוד? תוכלי לתת דוגמאות ספציפיות למקצועות כאלו? אני אהיה כנה וישיר, השיקול העיקרי שלי הוא שאחרי 3-4 שנים של השקעה לא אשתכר כמו מורה או מזכירה (חלילה לא מתוך זלזול כלשהו במקצועות אלו) ולכן אני פונה לניסיונך בנידון.
ש
שני יונגר
מה לעשות עם תואר בפסיכולוגיה וניהול
שלום משה,
תואר המשלב פסיכולוגיה וניהול נשמע כמו תואר של מי שעתיד להיות מנהל משאבי אנוש. הדרך שלם לא מתחילה בשכר גבוה, כדאי מאוד שתדע זאת, אך האפשרויות להתקדם רבות.
בנוסף, כלליותו של תואר ראשון בניהול מאפשרת הרבה אפשרויות תעסוקה מגוונות, שהן כבר תלויות לגמרי בך ובמוטיביצה שלך לדחוף קדימה. אם תרצה תוכל לפנות לקריירה של בנקאות או כספים בכלל, בזכות הידע מתחום הניהול.
השאלה היא באיזה תחום תרצה לעבוד לאחר התואר, האם יש כזה או כמה סוגים של מקצועות? אז יהיה לי קל יותר לתת לך תשובה.