שלום, הנני מעוניין להתחיל את לימודיי האקדמאים בפתיחת שנת הלימודים הקרובה. ציון הסכם שברשותי, ( ממוצע הפסיכומטרי והבגרויות,) אינו מאפשר לי למידה באחת מן האוניברסיטאות. התלבטותי העיקרית היא בין מכללת אריאל שבשומרון ובין הקמפוס האקדמי אחווה. נוכח העובדה כי אחווה הינה שלוחה של בן גוריון, ובמישרין תואר ה-B.A הינו אוניברסיטאי, הייתי מעוניין לדעת כי בהנחה וממוצע ציוניי יהיה גבוה, האם השיקול לקבלה להמשך לימודים עתידי, כתואר נוסף בפסיכולוגיה התבסס על פי מוסד הלימודים בו למדתי וליוקרתו? אשמח לדעת האם בעקבות הרפורמה העתידה להפיכתה של המוסד האקדמי אריאל , למוסד אוניברסיטאי, תיהיה חשיבות למקום הלימוד, בהנחה כי כל תואר בנפרד הינו שלוחה של אוניברסיטה אחרת. בתודה ובכבוד רב, קובי.
ד
ד"ר עמי שקד
קובי
פורום זה לא עוסק בהמלצות על מוסד אקדמי זה או אחר.כדאי לשאול באריאל
ע
עדן
לא מבינה מה ההתלבטות..
היי, כל החברים שלי למדו באריאל תואר ראשון והתקבלו לתארים מתקדמיים במוסדות אחרים ולא התבססו על רקע לימוד במוסד אקדמי כזה או אחר.. מתבססים אך ורק על ממוצע שלך בתואר ראשון (ועדיף לך שהוא יהיה גבוה). בנוסף לכך, ההתלבטות שלך לא מוצדקת כלל, אלא אם כן היית מתלבט בין המרכז האוניברסיטאי לבין טכניון.. עליך ללכת על מוסד מוכר היטב.. יתרה מכך, עליך לבדוק את ההתמחויות התואר, מה שידוע לי, באריאל ישנם 4 התמחויות, פסיכולוגיה ניסויית ומדעי המוח, חינוכית, ארגונית, וקרימינולוגית. כלומר, מה אפשרויות שלך הלאה? במה תרצה להתמקצע? זה חשוב.. בהצלחה