היי,אני מעוניינת להתחיל ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה,ויש לי שתי שאלות 1. מתי נסגרות ההרשמות לאוניברסיטאות ומכללות?( ובפרט לאוניברסיטת בן גוריון ומכללת ת"א יפו?)
2.אני עדיין מתלבטת בין אוניברסיטה למכללה,יש לי ממוצע בגרויות 101 ובעזרתו אני בקלות מתקבלת למכללת ת"א יפו. בקשר לפסיכומטרי-כרגע אני משפרת אותו וקיים סיכוי שאוכל להתקבל גם לאוניברסיטת באר שבע
במידה ואכן אקבל את הציון הנדרש כדי התקבל לאוניברסיטה-האם בכל מקרה אוניברסיטה עדיפה על מכללה?
אני מאוד מתלבטת,וחשבתי על הדבר הבא -אם אלמד במכללה,אולי היה לי יותר קל להגיע לרמת מצטיין ואז להתמודד על קבלה לתואר שני באחת האונברסיטאות ...
כי הרי הלימודים באוניברסיטה יותר אינטסיביים וקצת יותר קשה להצטיין שם..או שאני טועה שהלימודים במכללה ובאוניברסיטה בדיוק אותו הדבר? (מבחינת רמת הלימוד,רמת המבחנים והעבודות) כי שמעתי שבאוניברסיטה למשל-פחות נותנים מועדי ב'(במידה ומישהו רוצה לשפר)
ד
ד"ר עמי שקד
קארין
בין מכללת תל אביב לבין גוריון אין הבדל משמעותי גם אם תקבלי ממוצע גבוהה יותר במכללה יהיה עליך לעבור מבחן מתאם שמטרתו העיקרית היא ליישר קו כין המוסדות השונים.אם כבר יתכן ובמוסד כל שהו יכינו אותך טוב יותר לתואר שני.את זה תצטרכי לברר בעצמך מתוך שאניט מנוע מלהמליץ על מקום ספציפי.אין לנו מושג מתי מסתיימת ההרשמה במוסדות השונים וכדאי לבדוק נקודתית