אז קיבלתי היום את תוצאות המתא"ם- 106. הממוצע שלי עומד על 88 כרגע שעוד סימסטר שלם לפני לנסות להעלותו בנקודה 1 או 2 לפחות. כמובן שהחלום שלי, כמו רובם, הוא להתקבל לקלינית אך אינני פוסל שום אופציה אחרת. שאלותיי היא, לאיזה מקומות בארץ ניתן להתקבל עם נתונים כאלה? האם הנתונים סבירים (בשיקלולם יחדיו)?? לימודי פסיכולוגיה קלינית במכללת רופין או האקדמית בת"א יאפשרו לי להתקבל למקומות נחשבים בעתיד למרות שאין בידיי תואר שני בחזקה של אוניברסיטה נחשבת? כוונתי, האם אוכל להגיע רחוק גם אם עשיתי את התואר השני במכללות אלה? ז"א למטופלים אשר מגיעים לקליניקה פרטית של פסיכולוג משנה מהם מוסדות הלימוד ברזומה הפרטי שלו או שהעיקר שהוא מוכשר וראוי לתפקיד? תודה מראש, אלי.
ד
ד"ר עמי שקד
אלי
עם תואר שני בקלינית ממוסד להשכלה גבוהה הפועל בהסמכצ-הכרת המל"ג יאפשר לך להתקדם מקצועית ולעשות התמחות שלאחר סיום הלימודים ולהרשם בפינקס הפסיכולוגים.מרגע שאתה רשום אתה פסיכולוג קליני על פי חוקי המדינה וכללי הפנקס וכו' לא ידוע לי שפונים למרפאה פרטית בודקים היכן למד הפסיכולוג ובלווד שהוא-היא רשומים כחוק בפנקס הפסיכולוגים אני מתאר לעצמי שתגיש מועמדותך לכמה שיותר מקומות--כך עושים רובם,בתקקווה שתוזמן למרכז הערכה להמשך סינון ומי יודע, בחסדי מרום אולי גם תתקבל. חשוב גם שתעשה עבודת התנדבות רלוונטית על מנת לקבל המלצה מפסיכולוג ולא יזיק שבעצמך תעבור טיפול בהצלחה ושבתשלום