שלום, למדתי תואר ראשון בחינוך באונירסיטת תל אביב ותואר שני בפסיכולוגיה ארגונית באוניברסיטה מחו"ל ומוכרת על ידי המל"ג. 1. ה אם יכולה להמשיך לדוקטורט בתחום והיכן. 2. מה התהליך לקבלת הגדרה של "מומחה" בתחום" והיכן ניתן לעשותה
תודה רבה
ש
שני יונגר
תשובה
שלום עמית,
ישנו תהליך בקשה לקבלה למסלול דוקטורט בכל אוניברסיטה ואוניברסיטה, אך בדרך כלל צריך ממוצע ציונים של לפחות 85 בתואר השני וציון בתיזה של מעל ל 85.
בנוסף לציונים חלק חשוב לא פחות הוא מציאה של מנחה לדוקטורט, לשם כך עליך לפנות למרצים הבכירים ולקבל את אישורם להנחייה לקראת דוקטורט. כל אוניברסיטה מפרסמת את רשימת המרצים הבכירים שמאושרים להנחיית דוקטורנטים.
ישנה פרוצדורה בירוקרטית שיש לעבור כחלק מתהליך הבקשה.
לגבי הגדרה של מומחה בתחום, אני חייבת שתבהיר את שאלתך, האם לא למדת תואר שני עם התמחות בתחום מסויים? האם עשית תיזה בתחום ספציפי? הלוא אלה הופכים אותך למומחה, אין תואר רשמי למומחיות אלא ניסיון רב שנים של עיסוק בתחום ממוקד.
בברכה, שני
ד
ד"ר עמי שקד
עמית
מספר הבהרות: פסיכולוג הוא מי שרשום בפנקס הפסיכולוגים במשרד הבריאות.על פי חוק הפסיכולוגיה רשאי להגיש בקשה להרשם לפנקס הפסיכולוגים מי שיש לו תואר ראשון ותואר שני בפסיכולוגה ממוסד בישראל המוכר על ידי המל"ג או תוארים שקילים ממקומות אחרים המל"ג יש לו מנדט בחוק ההשכלה הגבוהה אך ורק לגבי אוניברסיטאות ישראליות.לכן לא למדת באונ' המוכרת על ידי המל"ג כי מדובר באונ' אמריקאית. מה שכן,התואר שלך מאמריקה מקבל את אישור היחידה להערכת תוארים במשרד החינוך--שאין לזה שום קשר למל"ג באשר לנושא המומחיות.עליך לנסות ולהרשם בפנקס הםפסיכולוגים תחילה.מעבר לרישום ראשוני זה תברר ב"פנקס"(אם אמנם ירשמו אותך--מסופקני) איזה התמחות עליך לעבור על מנת לקבל רישיון של פסיכולוג אירגוני.בפורום זה לא נדע להשיב לך על כך במדוייק חזקה עלי הצעתה של גב' אונגר לגבי לימודים לדוקטורט.יהיה עליך לחזר אחרי מנחה שרעיונותיך למחקר לדר' מתאים לו-לה ושיסכימו להיות המנחים שלך.אז אתה ממלא אחר הדרישות להרשמה ללימודים.נראה לי שיש צורך בממוצע ממששששש גבוה בלימודי תואר ראשון ושני נדמה לי שבבר אילן יש מסלול לימודים בפסיכולוגיה אירגונית.הייתי מנסה להגיע לפרופ' שאול פוקס בבר-אילן ומברר דרכו או דרך אנשיו פרטים מדוייקים. עבהצלחה רבה