שלום, קראתי את כל מה שרשום בפורום בנוגע לשאלה שלי, אך יש לי שאלות נוספות.
במכללה האקדמית ת"א יפו- לומדים תואר ראשון מדעי ההתנהגות אשר כולל פסיכולוגיה סוציולוגיה ואני עושה גם התמחות במשאבי אנוש. במכללת בינתחומי- הבנתי שזה פסיכולוגיה כ80% (שכוללת סוגי פסיכולוגיה מיוחדות כמו פסיכולוגיה חיובית ופוליטית וכד') וזה עם חטיבה בניהול עסקים.
רציתי לדעת מה לדעתכם עדיף(ואם לא ניתן בפורום אז אני אשמח בדרך אחרת כי אין ל גורם אובייקטיבי שמבין. ) לתואר שני (שכרגע נראה שאני אולי ארצה פסיכולגיה תעסוקתית) אולי גם מה עדיף? אם עדיף לפתוח כיוונים לסוציולוגיה או הבינתחומי נחשב יותר ואז זה עדיף.. ?
ושאלה אחרונה- סליחה :) באיזה מקום זה פחות אינטסיבי ויותר גישה בוגרת (אתה רוצה תיכנס לשיעורים- אתה לא רוצה אל תיכנס.. ) תודה רבה.
מקווה שאוכל לקבל תשובה.
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום מיכל,
בתשובתי אליך לא אוכל לערוך השווא בין התארים שציינת לעיל, זהו משהו שמנהלי הפורום אינם עושים.
אתחיל מסוף דבריך מהמקום אליו את שואפת תעסוקתית ומשם לתואר שכדאי להתחיל ממנו. את כותבת כי את מעוניינת לעסוק כפסיכולוגית תעסוקתית, לכן אני מבינה את הבלבלות עם שילוב של מנהל עסקים בתואר בפסיכולוגיה. עם זאת, לתואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית תוכלי להגיע משלושה כיוונים שונים: למודי פסיכולוגיה לתואר ראשון לימודי מדעי ההתנהגות לתואר ראשון ניתן גם להגיע לתחום באופן קצת שונה מהכיוון של סוציולוגיה.
לגבי שאלת הרצינות, רק דבר אחד חשוב שתדעי, קבלה לתארים שניים במסלולי פסיכולוגיה השונים קלה יותר כאשר למדת במוסד גדול כגון אוניברסיטה. זהו כלל קבוע, אך עדיין יוקרת התחום באוניברסיטאות יוצרת מצב של הערמת קשיים על בוגרי המכללות כאשר הם מנסים להתקבל לתואר.
לצעיר התארים הללו מאוד אינטנסיביים כולם, ולכן יש להערך בהתאם במיוחד שהציונים צריכים להיות גבוהים במיוחד על-מנת שתוכלי להמשיך ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני.