היי, מספר שאלות ולבטים לי אליכם ואני מקווה שאצא עם תשובות לעצמי
אני עובד כרגע ב"אינטל" שזו חברת ההייטק אותי הגדולה בעולם, אני בן 23 עוד מעט וכל הרוח אומרת לי ללכת לכיוון ההייטק ולהמשיך בחברה ולהתקדם שם.
אך, איני שייך לשם, אני כל כולי ובכל רמח אבריי רואה את עצמי קשור לעולם הפסיכולוגיה! לא רק ברמת הסיפוק אלא גם ברמת היכולתף אני מרגיש שמאין נועדתי לזה! הבעיות שקיימות לפניי הן ההחלטה לעזוב את העולם המפתה של ההייטק (מפתה כלכלית כמובן) ולהיכנס למאין מספר שנים לא קטן ולהתחיל עם התואר בפסיכולוגיה
אני אעשה הכל למען זה ולא רק למען התואר הראשון, אני רוצה להגיע הכי רחוק שאפשר מבחינתי - פסיכולוג קליני, מרצה וחוקר
אני באמת לא רואה שיש משהו שיכול לעצור אותי ברגע ואקבל החלטה, לא הכסף ולא תנאי הקבלה המסועפים לתואר השני!
אני רק רוצה להגיע להחלטה, אני רק רוצה לדעת לאן אני נכנס בדיוק?! איפה הכי טוב ללמוד? כמה באמת קשה להתקבל לתואר שני? מה עם הסטאז'? ראיונות סופיים לקבלת תעודה ? הכל הכל
תודה מראש, שחף
ד
ד"ר עמי שקד
שחף
הדחף האינטואיטיבי לומר לך ללכת בעקבות לבך וחלומותיך.אולי אפשר לפחות בתקופת הלימודים לשלב עבודה ולימודים.יש מקומות שמאפשרים לימודי ערב מה שמאפשר לתלמיד ללמוד ולעבוד
ש
שחף
המשך
אני אעשה את זה אבל אתה מבין שיש לי עוד שכר דירה לממן וכדומה, ככה שחצי משרה לא בהכרח תספיק לי!
לא ענית לי על השאלות האחרות
ד
ד"ר עמי שקד
שחף
על השאלה היכן הכי טוב ללמוד מוקדם לענות שהרי הכל תלוי בציון מבחן הפסיכומטרי ובשיקלולו עם ממוצע ציוני הבגרות שלך.אם שניהם מאוד גבוהים הרי שאז תעשה מה שכולם עושים:תגיש מועמדותך לאונ' העיברית. תל-אביב,בראילן ,חייפה ובןגוריון ותתפלל שאחת מהן תקבל אותך.רק אם תתקבל על ידי יותר מאחת יהיה רלוונטי לחשוב היכן "הכי".חוצמזה לא ראוי מיצידי להמליץ נקודתית על זו או אחרת .כשתגיע להחליט תצטרך לבדוק אישית מיהם המרצים ואיך נראית תכנית העבודה וכמה רחוק אתה רוצה ללהתנייד ממקום מגורך ועד לאונ' התמחות עושים בפסיכולוגיה קלינית אחרי שמסיימים תואר ראשון ומתמודדים על מקום לתואר שני בקלינית (כשלעצמו משימה כמעט בלתי אפשרית)ומסיימים בהצלחה לימודי תואר שני כולל תיזה ואז מתמודדים על מקום ראוי שיקבל אותך למה שאתה קורא סטאז'.לכל הדעות מוקדם מאוד לדבר על כך ועוד רחוקה הדרך ומלאת התמודדויות שאני מקווה שתצליח בהן. אנימאחל לך הצלחה בכל אשר תפנה
ש
שחף
משהו אחרון
א. תודה על התשובה!! ב. מספר שאלות אחרון - למה זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל לפסיכולוגיה קלינית? ומה זה מקום ראוי??? ג. ברגע שאני אקבל החלטה אני אשקיע את כל מאמציי ואת כל האנרגיה שבי על מנת להגיע הכי רחוק שאפשר! ואם לא אצליח בסיבוב הראשון, אגש לעוד אחד עד שאתקבל!