שלום, רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין לימודים בפתוחה לבין לימודים באוניברסיטה רגילה, האם מבחינת התעמקות בחומר הנלמד עדיף ללמוד במסלול רגיל ? אני מפחדת שאם אלמד בפתוחה לא באמת אפנים את החומר הנלמד אלא רק אהיה במירוץ לסיום התואר.....אנא תשובתך.. תודה רבה
ד
ד"ר עמי שקד
דורין
חווית הלימוד באוניברסיטה היא לעין שיעור טובה יותר מאשר בפתוחה שם עיקר הלימוד נעשה לבד,בעוד שבאוניברסיטה יש כיתות לימוד עם מרצה לכל קורס בניפרד ועם חברים ללימוד ותחושה מלאה של חיי קמפוס
א
א
פתוחה לעומת אוניברסיטה רגילה
תראי, בכל מסלול יש יתרונות וחסרונות.
בפתוחה יש ספרים שמכילים את כל החומר לעומק ולרוחב. באוניברסיטה רגילה את לומדת את מה שהמרצה יודע. זה גם יתרון אבל גם חסרון. מצד אחד, פחות ידע. מצד שני, הרבה פעמים ידע עדכני יותר. בסופו של דבר, מניסיון עם סטודנטים מאוניברסיטאות "רגילות", בפתוחה לומדים יותר חומר בצורה מורחבת יותר. המבחנים מכסים את רוב החומר, אם תפנימי אותו או לא תלוי בך ורמת ההפמה תיהיה דומה איפה שלא תלמדי.
בפתוחה את אמורה להיות מסוגלת להיות אחראית על עצמך, להציב לעצמך מטרות ויעדים ולעמוד בהם. זה לא אומר מנגד, שהלמידה היא לבד. יש הנחיות ובמסגרת ההנחיה המוגברת עוברים יחד על רוב החומר. מנגד, אין מה להשוות את החיים החברתיים לאוניברסיטה רגילה. בפתוחה יש הרבה פחות הזדמנויות לרכוש חברים, אם כי זה לא בלתי אפשרי ותלוי מאוד בקמפוס.
לא כל אחד מתאים למסגרת הזאת. אני לקראת סיום תואר בפתוחה ולי אישית המסגרת מתאימה כי אני מעדיפה להיות אחראית על עצמי. אחרים פחות מסתדרים. השאלה מה השיקולים שלך בעד ונגד, אולי יהיה אפשר לתת עצות יותר מעשיות.