אני מסיימת כעת תואר ראשון בפסיכולוגיה מטעם הבינתחומי בהרצליה, ברצוני לגשת כבר בשנת הלימודים הקרובה למסלול מהיר לעבר דוקטורט שבמסגרתו אוכל גם ללמוד מקצוע טיפולי. תעודת המטפל שתינתן חשובה ביותר, אך למוסד בו אלמד יש פחות חשיבות מבחינתי..
האם יש מסלול שעונה על הצרכים שלי? מהו הזמן הקצר ביותר בו אני יכולה לסיים מסלול זה?
ד
ד"ר עמי שקד
עדי
שתי הצעות לי אליך עדי: לא להצהיר על הרצון לעשות "דוקטורט מהיר" ולמוסד האקדמי יש הבחלט חשיבות נעלה אם ברצונך לעסוק בטיפול כדאי לחשוב על האפשרות המהירה יותר והיא לנסות להתקבל ללימודי תואר שני בקלינית באחת האוניברסיטאות העיקריות ולאחר הסיום לעשות התמחות.אין לך צורך בדוקטורט אלא אם כן ברצונך לעסוק גם בהוראה ובמחקר אני מכיר את התכנית במסלול הישיר(לגמרי לא מהיר) ללימודי דוקטורט ואני מניח שניתן למימוש גם במוסדות אחרים.כדאי לבדוק ישירות עם כל אחת מהאוניברסיטאות בהצלחה
ע
עדי
תודה ד"ר שקד
על תגובתך המהירה. הרשיתי לעצמי להתנסח כך רק במסגרת לא מחייבת זו, כמובן שלא אבחר להשתמש במונחים אלו כאשר אפנה למוסד האקדמי בו אבחר ללמוד. מפאת אילוצי זמן בארץ ואילוצים נוספים אותם לא אתאר ועליהם לא ארחיב, בכל זאת אשמח להתעכב על נושא זה- באיזו דרך (המהירה ביותר) אוכל בעזרת תואר ראשון (עם ממוצע בינוני- 85) להשלים דוקטורט ובדרך לרכוש גם תעודת מטפל מכל סוג? אני פתוחה לכל סוגי הטיפול והשלמת הדוקטורט קריטית לי בהמשך דרכי המקצועית. המסלול הקליני לא רלוונטי עבורי כיוון ואני לא מתאימה אליו מבחינת ממוצע הציונים בתואר הראשון וכפי שאני הבנתי הור כלל לא קצר והדרך אליו מייגעת ולא מתגמלת דיה.
תודה שוב, עדי.
ד
ד"ר עמי שקד
עדי
עם ממוצע כפי שציינת אין שום סיכוי להתקבל ללימודי פסיכולוגיה עומדת עבורך האפשרות לעשות הסבה לעבודה סוציאלית על מנת לקבל תואר שני קליני-טיפולי.רבים פונים למסלול זה לא נראה לי שיש מסלול ישיר לדוקטורט בתחום זה. על מנת לעסוק בטיפול את חייבת בלפחות תואר שנע במקצוע רלוונטי כמו פסיכולוגיה עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי