אני בת 37.אמא לשניים קטנים חמודים. אני מעוניינת לעשות הסבה מקצועית לתחום פסיכולוגיה.אני בעלת תואר ראשון בכלכלה וניהול .כיוון שאני גם אמא לשניים וגם רוצה לעבוד נרשמתי לפתוחה להשלמת חוג לאחר תואר .האם מניסיונך אתה יודע מה אחוז הסיכוי לעבור את מבחן המתאם לבוגרי החוג לפסיכולוגיה של האוניברסיטה הפתוחה ?אם לא ידוע לך ,היכן ניתן לברר את ? החלום נראה רחוק רחוק.. האם כל התואר הראשון אצטרך להיות בלחץ לקבל 100 בכל הבחינות? אודה על טיפ איך להתנהל מהבחינה הזאת. הכי חשוב לי גם להנות מהדרך ולא רק מהמטרה
ד
ד"ר עמי שקד
ליהי
רבים מבוגרי הפתוחה מתמודדים היטב על מקום בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה.עיקר ההכנה למתאם היא דרך לימוד אינטנסידי של סטטיסטיקה ושיטות מחקר.רבים הלומדים פסיכ' לוקחום קורס להכנה למתאם.בררי באתר של "פתרונות מתאם" על מנת לקבל אינםורמציה נוספת על המתאם ברור שעליך להשקיע את המירב על מנת להגיע לתוצאות שיאפשרו לך להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה הדורש ממוצע של למעלה מ90 בלימודי התואר בראשון.יחד עם זאת יש אפשרויות אחרות העומדות לפני בוגר פסיכולוגיה כמו ללמוד ייעוץ אירגוני או לעשות תעודת הוראה וללמד פסיכולוגיה בתיכון או ללמוד משאבי אנוש ועוד בהצלחה