שלום רב, אני מתלבטת בין שני המקצועות האלו. ורציתי לדעת מהן הדרישות לשניהם(ובנוסף, האם צריך תעודת הוראה לייעוץ חינוכי וניתן להשלים אותה במהלך לימודי התואר השני?) והיכן ניתן ללמוד אותם? אני כרגע לומדת תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. אמנם יש עוד זמן עד שאסיים את התואר, אבל אני מתעניינת החל מעכשיו לבדוק את האופציות שלי. אני מעוניינת בעיקר לטפל בOCD וחרדות (התנהגותי) או לחלופין לטפל דרך ייעוץ חינוכי בתלמידי בית ספר יסודי. תלוי בדרישות ובנתונים שיעמדו לצדי בסיום התואר הראשון. האם יש תואר קוגנטיב התנהגותי שלא כלול בפסיכולוגיה קלינית? כמו ABA? ומה זה בדיוק ABA? האם זה יותר חינוכי?
אודה לתשובה מפורטת. תודה, מאיה.
ד
ד"ר עמי שקד
מאיה
אין בארץ לימודי תואר שני בפסיכותרפיה קוג' התנהגותית.על מנת לעסוק בטיפול בסוג ההפרעות שמנית תצטרכי ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולהמשיך משםללימודי פסיכותרפיה.עוד חזון למועד.... נראה לי שעל מנת להתקבל לייעוץ חינוכי את חייבת מלכתחילה בתעודת הוראה מאחר ובמהלך הלימודים תצטרכי לעשות עבודה מעשית בייעוץ בבתי ספר וללא תעודת הוראה לא תתקבלי לכך. הרשימה של מוסדות בהם ניתן ללמוד ייעוץ חינוכי היא ארוכה.ראשית ניתן ללמוד באחד מ5 האוניברסיטאות המרכזיות ( תלאביב,בראילן, העברית,חיפה וכו')אני מניח שיש גם מכללות בהם ניתן ללמוד ייעוץ במו למשל המרכז ללימודים אקדמיים באור-יהודה.הכנסי לגוגל לעוד אינפורמציה. לא מכיר מספיק לעומק מה זה ABA מצטער שבתשלום
מ
מאיה א
קודם כל, תודה על התגובה המהירה
דבר שני, האם יש מוסדות לימוד שניתן להשלים בהם תעודת הוראה במהלך לימודי התואר השני בייעוץ חינוכי ומקסימום לסיים אותם קצת יותר מאוחר משנתיים?(שלפי מה שקראתי באתר זה הזמן שלוקח לעשות תואר שני בזה)