שלום שמי אמירה , עשיתי לפני 5 שנים תואר ראשון בפסיכולוגיה. לצערי עשיתי טעות ולא חיפשתי עבודה בתחום מיד אחרי הלימודים, אלא הלכתי לעבוד בעבודה הראשונה שהציעו לי עקב מצב כלכלי. עכשיו התפתרתי ואני רוצה לחזור לתחום לעבוד, ולהתחיל ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית. אך אינני יודעת אפילו איפה להתחיל? אני חוששת שאולי עבר יותר מדי זמן. מה לעשות? איפה מתחילים? תודה מראש אמירה
ד
ד"ר עמי שקד
אמירה
אמירה יקרה אל חשש כי לא נראה לי שיש בעיה עם העובדה שעברו 5 ש' מאז שסיימת תואר 1 אני סבור שזה אפילו יתרון עבורך (ובמיוחד לתחום האירגוני) שצברת ניסיון בעבודה ושאת חוזרת ללימודים בוגרת ומוכנה יותר נדמה לי שבבר-אילן יש לימודי פסיכולוגיה אירגונית נסי דרך גוגל למצוא מקומות נוספים בדרך כלל הקריטריונים לקבלה לתואר 2 בפסיכולוגיה הם ציון גבוה במבחן המתא"ם ( בקלות תוכלי לבדוק מה הוא כולל והיכן ניתן ללמוד לקראת המבחן )וממוצע גבוה של ציוני תואר ראשון.תצטרכי גם 2 ממליצים שאחד מהם הוא מסגל ההוראה היכן שלמדת אשמח להוסיף אינפורמציה ככל שתהיה לי מאחל לך הצלחה ושבתשלום
ד
דגנית
אמירה
תואר בארגונית יש גם בחיפה (נראה לי שזה תעסוקתי-ארגוני), בטכניון יש פסיכולוגיה תעשייתית תחת החוג לתעשיה וניהול תואר שני ובאונ' י"ם יש חברתית-ארגונית. כשאת מחליטה איפה ללמוד אז ההמלצה שלי היא לתת משקל מסויים גם למקום שבו תלמדי. ז"א שיהיה לך קרוב הביתה ואז זה בכלל להיט או לפחות מקום שקל להגיע אליו או שתרצי ויהיה לך בסבבה לעבור אליו. בנוסף, אני מסכימה עם הדר', נסיון תעסוקתי ובשלות רגשית הם יתרון במ.א.. שאי חיוך!