היום כל אוניברסיטה מתנה רישום לחוג לפסיכולוגיה רק כדו חוגי, לפחות בשנה הראשונה. רציתי לדעת, האם יש חוג מסויים עליו היית ממליץ כשילוב מתאים, אולי כזה שעשוי לתרום לך להתחיל ולעסוק בתחום הפסיכולוגיה כבר לאחר תואר ראשון (לא כמטפל מקצועי כמובן)? לאחרונה נהיה פופולארי לשלב פסיכולוגיה עם ניהול..מה דעתך על כך? האם זה אכן נותן יתרון כלשהו שאני לא מצליח לחשוב עליו?
אודה מאוד לתשובה וכל טיפ תודה מראש
ד
ד"ר עמי שקד
אדי
הי אדי הרעיון של פסיכולוגיה כחוג ראשי וניהול כחוג מישני הוא נהדר במיוחד כשהמחשבה היא להשתלב בתעסוקה הולמת גם לאחר תואר ראשון: שילוב זה יאפשר לך להשתלב בתחום משאבי אנוש,פרסום יחסי ציבור ,שיווק וכדומה כמו כן זה יקל עליך בעתיד להמשיך ללימודי תואר שני בניהול אם תראה שפסיכולוגיה לא נותנת לך כיוון קריירה יש שבוחרים לשלב סוציולוגיה כחוג נוסף מתוך מחשבה להמשיך ללימודי תואר2 בייעוץ אירגוני.זו גם אפשרות לקריירה מעניינת מקווה שהועלתי
ע
עמית
שלום,
השתחררתי לפני חצי שנה והתחלתי לחשוב מה אני רוצה ללמוד ואיפה,הגעתי למסקנה שמאוד מעניין אותי לחקור על החברה,על התנהגויות, להבין תהליכי חברתיים, ולעסוק בזה. חקרתי קצת על סוציולוגיה וראיתי שגם לחקור את הפרט יכול להיות מאוד מעניין ושילוב של סוציולוגיה עם פסיכולוגיה זה מצוין. הבעיה היא שכולם אומרים לי שאני לא אמצא עבודה בחיים, ושזה תואר לא שימושי אם אין לי תואר שני. אמרתי להם שאני בכלל רוצה להשתלב במחקר ואז קיבלתי את התגובות המאוד צפויות שבחיים זה הכל עניין של קשרים ופוליטיקה. האם זה נכון? גם הקטע של העבודה וגם הקטע של קשרים? חוץ מזה יש לי צד מאוד ריאלי, יש אולי שילובים אחרים, יותר ריאליים, נגיד ראיתי תואר תלת חוגי של פסיכולוגיה ביולוגיה ומדעי המוח. האם זה תואר טוב?מה אפשרויות התעסוקה עם תואר כזה?
בתודה מראש, עמית.
ד
ד"ר עמי שקד
עמית שלום
עמית היקר במקומך לא הייתי מתחשב בכל מיני אמירות של כל מיני אנשים שמנסים להניא אותך מלהגשים חלום אני רואה שיש לך להט אקדמי בתחום המחקר אז לך על זה בגדול ועשה הכל על מנת להגיע להישגים מרשימים על מנת להמשיך לתואר שני ואפילו לדורטוראט כי רק כך תגשים חלום.לא כדאי לקונן על ביצה שלא נולדה ולקבל רגליים קרות בגלל שאמרו שלא תמצא עבודה בחיים וכו' וגם לפוליטיקה וקשרים אל תיתן דעתך:הגעתי לאן שהגעתי ללא שום קשרים וכך כל המרצים והחוקרים בחוג לפסיכולוגיה שאני בראשו.אז קדימה.... תתנער ותלך בעקבות ליבך ואל תתן לאף אדם לשבש או למנוע ממך הגשמה עצמית שילוב של פסיכולוגיה-סוציולוגיה הוא ממש קלאסי עבורך אבל אם תחליט על שילוב פסיכולוגיה ולימודי מוח זה גם טוב זכור שההתמחויות מתחילות מתואר שני ומעלה בהצלחה עמית שבתשלום
ע
עמית
תודה רבה(=
אני בת. תגובתך ממש ריגשה אותי ומאוד עזרה לי להמשיך ולחפש מה מעניין אותי. תודה רבה רבה. עמית.
ד
ד"ר עמי שקד
עמית-תודה רבה
עמית יקרההה
דווקא שמחתי לדעת שאת בת.ממכתבך הראשון לא היה ברור... אל תהססי לפנות שוב לאתר ואשמך להמשיך ללוותך בדרכך האקדמית שבתשלום עמי שקד