הכוונה שלי, לסקסולוגיה, טיפול מיני... אני מקווה שזה רלוונטי לפורום אבל, אני מעוניינת בלימודי סקסולוגיה אני מודעת לכך שלומדים את התחום רק לאחר תואר ראשון או שני בפסיכולוגיה, רופא או עבודה סוציאלית, האם יש דרך מקצועית נוספת ללמוד את התחום ללא תואר טיפולי? אני בנוסף מודעת לכך שניתן ללמוד באונירסיטת בר אילן..
תודה סוזי
ד
ד"ר עמי שקד
סוזי בלייש
הי סוזי בלייש כמי שעוסק בתחום טיפולי זה שנים לא מעטות וכמי שהקים וניהל את המכון לטיפול ומחקר מיני בתל-השומר נראה לי שעמלתי די על מנת לענות לך כראוי ובמדויק על שאלותיך. לעיניין:על מנת לעסוק בטיפול סקסולוגי עליך ברא ובראשונה להיות בעלת תואר שני באחד המקצועות הטיםוליים:פסיכולוגיה,עבודה סוציאלית קלינית,ייעוץ,רפואה וכדומה.ואז עליך להשתלם ןלהכשיר עצמך בטיפול סקסולוגי ראשית בלימוד עיוני ואחר כך להתקבל להתמחות באחת המרפאות הסקסולוגיות שהוסמכו לכך.ההתמחות נימשכת כשנתיים.ממליץ שתבקרי באתר של אית"ם --האגודה הישראלית לטיפול מיני(אגודה שהקמתי יחד עם אחרים בשנת 1985 והמאגדת בתוכה מטפלים מומחים בסקסולוגיה ) שם תמצאי אינפורמציה נוספת אולי אם תכתבי מעט יותר על שאיפותיך אוכל לכוון אותך טוב יותר לבדיקת אפשרויות אחרות מאחל לך הצלחה דר' עמי שקד
ס
סוזי בלייש
תודה ענקית!
לא ידעתי ולא שיערתי עם מי יש לי הכבוד !! בתור מישהי שמתעניינת בתחום, אני הופתעתי מכמות הידע שלא ידעתי עליו! האמת שהשאיפה הראשונית שלי היא להיות אחות מוסמכת ומשם להתפתח, כי לצערי אני חוששת שאם אכנס לפסיכולוגיה, לא אצליח להגיע לתואר שני, ולבסוף אוותר על החלום, לכן אני הולכת על הראלי, להתחיל מאחיות ומשם להמשיך.. האם תואר באחיות עם תעודה ונגיד , תואר שני, יחשב לתואר טיפולי בתחום? אולי אפילו כיוצא מהכלל בתנאי קבלה?
תודה על הכל, כבוד הוא לי שענית לי אני מקווה לפגוש בך ביום מן הימים כאחת מהמניין